İsrail'in Batı Şeria, Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki ihlalleri Gazze'de protesto edildi

İsrail'in Batı Şeria, Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki ihlalleri Gazze'de protesto edildi

İsrail'in Batı Şeria, Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki ihlallerini protesto için Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yürüyüş düzenlendi.Hamas'ın çağrısı...

GAZZE (AA) - İsrail'in Batı Şeria, Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki ihlallerini protesto için Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yürüyüş düzenlendi.

Hamas'ın çağrısı üzerine Mescid-i Aksa ile dayanışma, İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki için cuma namazının ardından Cibaliya Mülteci Kampı'nda düzenlenen gösteriye binlerce Filistinli katıldı.

Yürüyüşe katılanlar, Filistin bayrağının yanı sıra Kudüs ve Mescid-i Aksa ile dayanışma ifadelerinin yazılı olduğu pankartları ve 19 Ekim'de Kudüs'te İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Filistinli Udey Temimi'nin fotoğraflarını taşıdı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Suheyl el-Hindi, yürüyüş sırasında yaptığı konuşmada, Kudüs ve Mescid-i Aksa için verilen savaşın açık olduğunu ve Filistinlilerin var olduğu tüm alanları kapsadığını söyledi.

Hindi, direnişin Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da ve Batı Şeria'da olup bitenleri keskin bir gözle izlediğini ve direnişin oradaki Filistin halkını yüzüstü bırakmayacağını vurguladı.

Hamaslı yetkili Arap ve İslam halklarına seslenerek şunları söyledi:

"Mescid-i Aksa ve Kıyamet Kilisesi sadece Filistinlilere değil, dünyanın tüm özgür insanlarına aittir. Yürüyüşlerin Filistin ve Kudüs'ü savunmak için ilerlemesini bekliyoruz."

Batı Şeria'nın çeşitli bölgeleri, yıl başından bu yana gerginliğe ve İsrail güçlerinin buradaki operasyonlarında artışa tanık olurken, Mescid-i Aksa'nın avluları da Yahudi yerleşimcilerin baskınlarında gözle görülür bir artışa sahne oluyor.

İsrail polisi tarafından 11 gün boyunca aranan Filistinli Udey Temimi'nin (22) 19 Ekim'de işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Maale Adumim yasa dışı Yahudi yerleşim birimi girişinde öldürülmesini protesto için dün Batı Şeria ve Kudüs'te greve gidilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.