İsrail'in faşist yüzü!

İsrail'in faşist yüzü!

Mavi Marmara gemisinde bulunan İsrail milletvekilinin ülkeden çıkışı yasaklanabilecek, diplomatik pasaport kullanması askıya alınacak.

Mavi Marmara gemisinde bulunan Arap asıllı İsrail milletvekili Hanin Zoabi'nin ülkeden çıkışı yasaklanabilecek, diplomatik pasaport kullanması askıya alınacak.
İsrail Parlamentosu Knesset, Gazze'ye yardım filosundaki gemilerden birinde yer alan Arap milletvekili Hanin Zoabi'ye bazı yasaklar getirdi.

Buna göre Zoabi'nin ülkeden çıkışı yasaklanabilecek, diplomatik pasaport kullanması askıya alınacak.

31 Mayıs'ta İsrail donanmasının müdahale ettiği Mavi Marmara gemisinde bulunan gönüllülerden biri olan Zoabi, İsrail'in düşmanlarıyla işbirliği yapmakla suçlanıyor.

Konu İsrail Parlamentosu Knesset'in gündemindeydi. Parlamento Zoabi'nin sahip olduğu milletvekili haklarını kısıtlamayı tartıştı. Oturumda zaman zaman sert tartışmalar da yaşandı.

İSRAİL PASAPORTUNUZU İPTAL EDECEĞİZ

Bir milletveili Zoabi'ye, "İzin verin, size geçici diplomatik İran pasaportu verelim. Size bütün yolculuklarınızda yaralı olur, çünkü sizin bu gece İsrail pasaportunuzu iptal edeceğiz" dedi.

DEMOKRATİK HAKLARIMI KORUMALISINIZ

Zoabi ise bu sözlere şöyle karşılık verdi:

"Demokrasiyi benden korumamalısınız. Benim demokratik haklarımı korumalısınız. Benden intikam almak için beni cezalandırılıyorsunuz. Ben filoya Tel Aviv'i kuşatmak için katılmadım. Gazze'nin özgürlüğü için katıldım ve ölen 9 kişi de bunun için öldü."

Ancak Zoabi'nin konuşması sonucu etkilemedi. Knesset oy çokluğuyla Zoabi'ye kısıtlamalar getirilmesini kabul etti.

Oylamada 16 milletvekili karşı oy verirken, 34 milletvekili lehte oy kullandı.

Buna göre İsrailli yetkililer Zoabi'nin ülkeden çıkışını yasaklayabilecek, diplomatik pasaportuna el koyabilecek.

Etiketler :