İsrail'in internet korkusu

İsrail'in internet korkusu

İşgal ordusunun asker ve subayları artık facebook ve twitter'a giremeyecek.

Siyonist medya kaynakları, gizli ve tehlikeli bilgilerin düşmanın eline geçmesi endişesi taşıyan işgal ordusunun komutanların ve askerlerin sosyal paylaşım sitesi facebook’u kullanmalarını yasakladığını belirttiler.

Siyonist Kanal-2 televizyonu bugün verdiği haberde, işgal rejiminin güvenliğini ilgilendiren çok önemli ve gizli bilgilerin düşmanların eline geçmesinden endişe duyan işgal ordusunun özellikle askeri üslerde çalışan asker ve subayların facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerine girmelerine yasak getirdiğini duyurdu.

Haberi veren televizyon, işgal ordusunun 2006 Lübnan savaşının ardından gizli bilgilerin düşmanın eline ulaşmasını engellemek için özel bir birim kurduğunu belirterek, bu birimin ordu içinde internet kullanımını kontrol altında tutmak ve gizli bilgilerin dışarıya sızmasını engellemek için çalıştığını belirtti.

Siyonist televizyon verdiği haberin devamında, Gazze savaşından önce Hamas hareketinin Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri vasıtasıyla askerlerin eğitim aldıkları yerler, bulundukları askeri üsler ve bu üslerle ilgili önemli bilgilere ulaştığını iddia etti.
Fiem

Etiketler :