İsrail'in Silah baronları yakalandı

İsrail'in Silah baronları yakalandı

Dünyanın sorunlu bölgelerinde yasadışı silah satışı yaptıkları gerekçesiyle üst düzey 7 İsraillinin ABD, Rusya, Fransa ve İngiltere'de gözaltına alındıkları belirtiliyor.

Haaretz gazetesindeki habere göre tutuklu bulunan kişilerin aynı zamanda sahtekarlık, rüşvet, kara para aklama ve BM kararlarını yok sayma suçlarını da işledikleri ifade ediliyor.

Habere göre tamamı 60'lı ve 70'li yaşlarında bulunan bu kişiler paralarını silah ticaretiyle elde ettiler. En ilginç nokta ise tamamı İsrail ordusunda görev yaptı ve orta düzeyde görevlere geldi. Tamamı İsrail Savunma Bakanlığı tarafından tanınıyor ve ordudan silah ticareti için izin aldı.

Fransa'da tutuklanan Şimon Naor-Herşkowitz Romanya'ya sınır dışı edilecek ve burada 11 yıl hapis yatacak. Sahte belgelerle Romanya'dan silah alarak Afrika'nın sorunlu ülkelerinden ve iç savaşın henüz bitmediği Angola'ya göndermeye çalışmış.

Rusya'da tutuklu bulunan Yair Klein'in suçu ise her gün onlarca insanı öldüren Kolombiya'daki uyuşturucu baronların korumalarını eğitmek. Klein, daha önce de Afrika'da iç savaş kurbanlarından Sierre Leone'de hapis yatmış.

İngiltere'de tutuklanarak 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Gidon Sarig de Venezüella, Peru, Senegal, Nijerya, Gabon ve özellikle de Sri Lanka'ya yasadışı yollarla silah satmakla suçlanıyor.

Benzer suçlarla geçtiğimiz ocak ayında tutuklanan Ofer Pazaf da diğer iki İsrail vatandaşı ile birlikte bir Afrika ülkesine silah satmak ve rüşvet verme suçlarıyla demir parmaklıkların arkasında bulunuyor.

Diğer bir İsrail vatandaşı Hanoch Miller de iç savaş mağduru Somali'den ayrılmaya çalışan Somaliland'a kalaşnikof silah satmak için ABD, Panama ve Bosna-Hersek güzergahlarını kullanmış.

CİHAN

Etiketler :