İsrailli komutandan Mavi Marmara itirafı

İsrailli komutandan Mavi Marmara itirafı

İnsani yardım için Gazze'ye giden Mavi Marmara gemisine saldıran "Shayetet 13" Deniz Gücü Birliği'nin eski komutanları, Mavi Marmara'ya yapılan saldırının düzensiz savaş konseptine uymadığını açıkladı.

Mavi Marmara davasında İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında yakalama kararı verilmesi İsrail’i karıştırdı.

 
İsrail’in en büyük haber portalı Ynetnews, Mavi Marmara gemisine saldırıyı düzenleyen “Shayetet 13” Deniz Gücü Birliği’nin eski komutanlarıyla bir röportaj gerçekleştirdi.
 
İsrailli komutanlar, görev yaptıkları 90’lı yıllarda düzenledikleri gizli operasyonları anlattıktan sonra Mavi Marmara’yla ilgili itiraf gibi bir açıklama yaptı.
 
Röportajda, “Gemideki 10 sivilin ‘ölümü’ne dair haberlerin gelmesiyle ve eski İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Gabi Eshkenazi ve üç general hakkında tutuklama kararı çıkmasının ‘operasyonun’ hataları üzerine bir tartışma başlattığı” vurgulandı.
 
Shaikeh Brosh isimli komutan içinde 600 insan olan bir gemiye yapılan böylesi bir saldırının acemice olduğunu belirterek nasıl olması gerektiğini şu sözlerle anlatıyor:
 
“Ben Shayetet kumandanı iken FKÖ, Filistinli mültecileri İsrail’e göndermeyi amaçlayan Al Awda (Dönüş) filosunu organize etti. CNN ekipleri, Japon televizyonları aklınıza kim gelirse oradaydı. Gemi Kıbrıs limanında bombalandı. Denize açılamadı bile. Bu işler böyle yapılmalı.”
 
Brosh, muhabirin yönelttiği “Filo durdurulmamalı mıydı?” şeklindeki sorusuna “Mavi Marmara’nın bu şekilde üstüne gitmeleri düzensiz savaş konseptine uyan bir şey değil” diyerek cevap verdiği görüldü.
 
“Shayetet bu şekilde operasyon yapmaz” diyen Brosh, iş görecek başka çözüm yolları olduğunu söyleyerek, “Duman bombası ve şimdi burada açıklaması uygun olmayan başka yollar.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.