İsrailli yerleşimciler sivil Araplara böyle silah sıktı

İsrailli yerleşimciler sivil Araplara böyle silah sıktı

İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler ile Filistinli Araplar arasında yaşanan son çatışmaların sıcak görüntülerini yayınladı.

israilli-yerlesimciler-sivil-araplara-boyle-silah-sikti-2282664.jpg

İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler ile Filistinli Araplar arasında yaşanan son çatışmaların sıcak görüntülerini yayınladı.

İsraillilerin, kendilerine taş atan sivillere ateş etmesi ve bir Arap gencin yüzünden vurulması saniye saniye kameralara yansıdı. Olaylar, Cumartesi günü Batı Şeria’daki Filistin kasabası Asira el Kibliya’da gerçekleşti. İsrail yerleşim bölgesi Yitzhar’da yaşayan Yahudiler ile kasabalı Araplar 2 saat boyunca birbirleriyle çatıştı.

Sivil giyimli ama silahlı Yahudi yerleşimciler, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF)’e bağlı askerlerin yanı başında, kendilerine taş atan Arapların üzerine ateş açtı. Bir kişinin vurularak kanlar içerisinde kalması an be an görüntülendi. Yaralının hastaneye götürülmesi sırasında Asira el Kibliya’dan tekbirler ve feryatlar yükseldi.

B’Tselem sözcüsü Sarit Michaeli, görüntülerde yüzünden vurulduğu görülen şahsın 24 yaşındaki Fathi Asayira olduğunu, gencin Nablus’taki bir hastanede tedavi altına alındığını söyledi. Michaeli, İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilerin evlerine yaklaşarak taş attıklarını, yangın çıkarmaya çalıştıklarını ve olayların bu yüzden başladığını belirtti.

Yitzhar sözcüsü Avraham Binyamin ise, ateş açan silahlı sivillerin, “hayatları Filistinliler yüzünden tehlikede olan” yerleşim bölgesi güvenlik görevlileri olduğunu savundu. IDF’den yapılan açıklamada ise, konuyla ilgili soruşturma açıldığı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.