İşsiz anneye müjdeli haber

İşsiz anneye müjdeli haber

Kadının iş hayatında olmasını teşvik eden düzenleme, işsiz anneleri sevinderecek.

AK Parti hükümetinin çocuk yapmayı teşvik için yaptığı yeni düzenlemelere bir yenisi daha ekleniyor. Yeni düzenlemede iyi haber işsiz annelere gelecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu proje için birlikte yola çıkıyor. 

Kadının iş hayatında olmasını teşvik eden düzenlemede,  İŞKUR'dan kurs desteğinin yanı sıra, kurs boyunca ve sonrasındaki iş bulma sürecine kadar kreş desteği verilecek.

İŞKUR, 0-6 yaş aralığında çocuğu olan ve çalışmak isteyen annelere, kurs boyunca kursun içeriğine ve süresine göre aylık ücret ödenmesinin yanı sıra, kurs bittikten sonra da annelerin iş bulması sağlanacak. 

İŞKUR DEVREYE GİRECEK
İŞKUR'un kurs ve iş bulma süreci tamamlanıncaya kadar, annelerin çocuklarını rahat bırakabileceği alanlar düşünülerek kreş desteği yapılacak. Çocuk hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve çocuk yoksulluğunun önüne geçilmesi amacıyla hazırlanan düzenleme ile işsiz anneler, kursa gidip meslek sahibi olacak. Devlet, kurslarda edinilen meslek ile ilgili işe yerleştirilmesi sürecinde de annelerin yanında olacak.Annelere kurs süreci ve iş bulma sürecinde ortalama 6 ay, çocuklarını kreşe göndermeleri için para yardımı yapılacak.



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.