İşta Sarkozy'i bitiren hamle

İşta Sarkozy'i bitiren hamle

Fransa seçimlerine kısa bir süre kala, Sarkozy'nin en büyük rakibi Hollande zenginlere servet vergisi getirileceğini açıkladı...

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin seçimlerdeki işi gün geçtikçe zorlaşıyor. Önceki gün uğradığı yumurtalı saldırıdan bir kafeye sığınarak kurtulabilen Sarkozy'ye olan destek daha da azalıyor

Sarkozy'nin en büyük rakibi olan ve anketlerde açık ara önde giden Sosyalist Parti Lideri Francois Hollande'ın son dönemde attığı adımların da kendisine olan desteği artırdığı konuşuluyor.


Hollande, iktidara gelmesi halinde milyon euronun üzerinde geliri olan tüm kesimlere uygulanacak bir vergi salacağını açıkladı. Bu hareketin, özellikle "zenginlerin başkanı" olmakla itham edilen Sarkozy'ye olan desteğin azalmasıyla sonuçlandığı söyleniyor.

Sarkozy ile Hollande arasında geçen hafta 1 puana kadar düşen ilk turdaki farkın, yeniden 3.5 puana yükseldiği belirtiliyor.

Fransa'da seçimler iki turlu yapılıyor. İlk turda en yüksek oyu alan iki aday, ikinci tur seçimde karşı karşıya geliyor. Anketler ilk turda sonuçların yakın çıkacağını, ancak ikinci turda Hollande'ın büyük bir çoğunlukla seçileceğini öngörüyor.

Sarkozy ise Hollande'ın bu vergi çıkışına birçok eğlence şirketi ve girişimcinin Fransa dışına kaçacağı eleştirisi ile cevap veriyor.

Ipsos tarafından yapılan son anket, Fransa'nın bütçe açığının kapatılmasında Sarkozy'nin Holande'ın sadece 1 puan altında kaldığını gösterirken, Sarkozy'nin ekonomik krize daha iyi karşı koyabileceğini düşünenler Hollande'ın üzerinde. İşsizliğin düşürülmesi konusunda ise Hollande'a umut bağlayanların oranı, Sarkozy'nin oldukça üzerinde. Hollande'ın işsizliği düşüreceğine inananların oranı yüzde 60, Sarkozy için ise bu oran sadece yüzde 37.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.