İstanbul 11 derece soğuyor, beklenen kar yolda

İstanbul 11 derece soğuyor, beklenen kar yolda

Hafta sonu yağmurlu geçecek, Salı günü kuvvetli soğuklar geliyor, hafta ortası özellikle Anadolu'da kar yağışları var. İstanbul'da da Salı günü yüzde 40 ihtimalle kar bekleniyor.

Türkiye genelinde sıcaklıklar yağış olsa da Pazartesi gününe kadar Ocak ayı ortalamalarının üzerinde seyredecek.

Hafta sonu özellikle Pazar günü Marmara ve Ege bölgeleri ile Bolu ve Zonguldak çevresi aralıklı yağmurlu, lodos da sert esecek. Hafta sonunu Antalya da hafif yağmurlu geçirecek.

Pazar gecesi balkanlardan gelecek soğuklar ilk olarak Marmara'da etkisini hissettirecek. Pazartesi sıcaklık bölgede 10 derecenin altına iniyor.

Pazartesi günü yağmurlar Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz'de devam edecek. Salı günü havanın daha kuvvetli olarak soğuması bekleniyor, önce Trakya'da akşama doğru, ardından başta Bolu, Ankara, Eskişehir ve Afyon olmak üzere Anadolu'da kar yağışları görülecek. Sıcaklık 5 derecenin altına inerken Marmara genelinde de sıcaklığın ne kadar düşeceğine bağlı olarak karla karışık yağmur ve kar yağışları olabilecek.

Kış oyunlarının yapılacağı ve şu an için kar kalınlığının 40 cm olduğu Erzurum Palandöken'e de çarşamba günü kar gelecek.

Çarşamba ve Cuma günleri arasında Türkiye'de havanın çok soğuk olması bekleniyor.

İstanbul yarın da bulutlu, yarın akşam ve pazar günü aralıklı yağmur var ama lodos esecek, sıcaklık 11-13 derece. Pazartesi sıcaklık 8 dereceye düşecek, salı günü ise 2 dereceye inmesi bekleniyor, şu an için yüzde 40 olasılıkla kar olabilir.

Ankara'da Pazartesi gününe kadar sıcaklık düşmüyor, Pazar akşamı ve Pazartesi hafif yağmur var. Salı akşamı ve Çarşamba günü ise kar bekliyoruz.

İzmir Pazartesi'ye kadar sağanak yağmurlu, kent Salı günü soğuyacak. 16 derece olan sıcaklık Salı günü 9 dereceye düşecek.

ŞUBAT AYINDA YAĞMUR VAR MI?

Uzun dönem tahminlerine göre Şubat ayında sıcaklıklar Türkiye'nin birçok bölgesinde ortalamalar civarında, Marmara'da ise ortalamarın altında olacak.

Şubat ayında beklenen yağış durumu ise şöyle: Marmara ve Ege'de ortalamayı geçmiyor, şu anda kuraklığın yaşandığı Doğu Karadeniz ve Güneydoğu ile Akdeniz ve Sivas civarında ortalamanın biraz üzerinde.

ntvmsnbc 

Etiketler :