İstanbul açık hava kütüphanesi olacak

İstanbul açık hava kütüphanesi olacak

İstanbul'u açık hava kütüphanesine dönüştürmek amacıyla ''Kültür AŞ Yayınları ve İstanbul Kitapçısı Kazandırıyor'' başlıklı kampanyasını ''Seyyar Kitap'' projesiyle hayata geçiriyor.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Miniatürk'te düzenlenen basın toplantısında, kitap okumayı özendirmek ve İstanbul kültürünün tanıtımına katkı sağlamak amacıyla bu kampanyayı düzenlediklerini bildirdi.

İstanbul kültürünün yurt içinde ve dışında tanıtılması amacıyla önemli hamleler yapıldığını belirten Bayhan, bu kültürün yeniden keşfedilmesi için vatandaşların kampanyaya sağduyu göstermelerini istedi.

Milli Piyango'dan sonra kamunun gerçekleştirdiği en büyükkampanya olduğunu söyleyen Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Bayhan, ''İstanbul kültürünün öğrenilmesi için gereğince kitap okumalıyız. Ülke olarak bu kampanyanın kültürel kalkınma sağlayacağını umut ediyorum'' dedi.

KAMPANYAYA KATILIM NASIL SAĞLANACAK?

Bayhan, kampanyayakatılımın nasıl gerçekleşeceğini anlatırken şunları söyledi:

''Kültür AŞ'nin, İstanbul'un farklı noktalarında 'İstanbul Kitapçısı' şubeleri bulunacak. Bu şubelerden 20 TL ve üzeri alışveriş yapan vatandaşlara her 20 TL'lik alışverişleri için kampanyayakatılım bileti verilecek. Milli Piyango İdaresi yetkililerince görülüp mühürlenen kampanyakatılım kutularına bu bileti atanlar arasından çekiliş yapılacak.''

Nevzat Bayhan'ın verdiği bilgiye göre, kampanyada, bir kişiye 2010 Model Mercedes Benz B 160, 50 kişiye Microsoft Premium Home Tr İşletim Sistemi, 50 kişiye Uğur Mondial Shadov bisiklet, 10 kişiye Uğur Mondial Rf 150 motosiklet olmak üzere çeşitlihediyeler dağıtılacak.

Etiketler :