İstanbul Adliyesi'nde tatbikat yapıldı.

İstanbul Adliyesi'nde tatbikat yapıldı.

İSTANBUL (AA) - İstanbul Adliyesi'nde geniş kapsamlı yangın tatbikatı yapıldı.Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Adliyesi'nde geniş kapsamlı yangın tatbikatı yapıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sivil Savunma ve Acil Afet Yönetim Bürosu tarafından gerçekleştirilen tatbikat kapsamında saat 14.00'te alarm çalındı.

Görevlilerin uyarısının ardından C1 ve C3 blokların tahliye edilmesi sağlandı.

İtfaiye ve sağlık ekiplerinin de katıldığı tatbikatta, bir katta mahsur kalan engelli vatandaş kurtarılarak, sedyeyle ambulansa götürüldü. Başka bir katta mahsur kalan kişi ise adliye binasının tavanına asılan iple o bölüme ulaşan itfaiye eri tarafından kurtarıldı.

Yangın tatbikatı sırasında adliyede görevli personel ile buradaki ana sınıfında eğitim gören çocuklar da binadan çıkarıldı.

Tatbikatta üst katlarda bulunan bir odada mahsur kalan kişi, adliye önüne getirilen itfaiye merdiveniyle indirilerek, kurtarıldı.

Cumhuriyet başsavcı vekillerinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak ve adliye görevlilerinin katıldığı tatbikat, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.