İstanbul Barosu cunta'dan yakalandı

İstanbul Barosu cunta'dan yakalandı

İstanbul Barosu dergisinde, “12 Eylül cuntası” ifadesi “12 Eylül yönetimi” oldu. Başkan “Matbaa hatası” dedi

İstanbul Barosu, uzun yıllardır baronun dergisinde kullandığı, “12 Eylül cuntası” ifadesini, “12 Eylül yönetimi” şeklinde değiştirdi. Kelimenin değiştiğini dergi çıktıktan sonra fark ettiklerini kaydeden İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, “Matbaa hatası olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonraki sayılarda da cunta ifadesini kullanmaya devam edeceğiz” dedi.
İstanbul Barosu Dergisi'nde sembolik olarak, “Dergide yayımlanan tüm yazılarda 12 Eylül Cuntası tarafından kapatılan Türk Dil Kurumu'nun yayınladığı Yazım Kılavuzu esas alınmıştır” ifadesi yer alıyordu.
Geçen hafta yayımlanan kasım-aralık sayısında “12 Eylül Cuntası” ifadesindeki “Cunta” kelimesinin yerine “12 Eylül yönetimi” ifadesi kullanıldı.

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre cunta, “Bir ülkede yönetime el koyan kimselerden oluşan kurul” anlamına geliyor. Yönetim ise “Yönetme işi, çekip çevirme, idare” olarak geçiyor.
İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın şunları söyledi: “Kelimenin değiştiğini dergi çıktıktan sonra fark ettik. Bunun bir matbaa hatası olduğunu düşünüyoruz. Bugüne kadar tüm sayılarda cunta ifadesi kullanılıyordu. Bundan sonraki sayılarda da cunta ifadesini kullanmaya devam edeceğiz. İstanbul Barosu'nun bu konudaki tavrında bir değişiklik yoktur.”

Etiketler :