İstanbul Barosunun garip kaygısı

İstanbul Barosunun garip kaygısı

İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, "12 Eylül" referandumunda 'evet' çıkması halinde AK Parti'nin yeni bir anayasa yapmasından endişe duyduklarını söyledi.

İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, 12 Eylül referandumunda 'evet' çıkması halinde AK Parti'nin yeni bir anayasa yapmasından endişe duyduklarını söyledi.

Bursa Barosu ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bursa Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Anayasa Tartışmaları" konulu panel Bursa Eğitim Araçları Salonunda yapıldı. ADD Bursa Şubesi Başkanı Nedret Yayla yönetimindeki panele İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez katıldı.

Panel öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Baro Başkanı Aydan, AK Parti'nin yargının üzerine 'çullanmayı' düşündüğünü ileri sürdü. Yargı reformu deyince yargının yıllardır çözülemeyen sorunlarını anladıklarını belirten Aydın, AK Partinin yargı reformu deyince Anayasa mahkemesi ile HSYK'yı anladığını iddia etti.

Aydın konuşmasında gelecek kaygılarını şöyle açıkladı: "Buradan 'evet' çıkarsa yeni bir anayasa önümüzde demektir. Ve yeni bir anayasa bu ülkenin demokratikleşmesi açısından değil, bir başka cumhuriyetin getirilmesi açısından sıkıntı yaratacaktır. Onun için açık ve seçik olarak, ayrı ayrı da getirilse, paket halinde de getirilse 'hayır' diyoruz."

Etiketler :