İstanbul Büyükşehir Belediyesi SDS İmzalayacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi SDS İmzalayacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçen yıl memurlar için başlattığı Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini en son yapılan yasal düzenlemelere rağmen 2 aydır imzalamadı.

Geçtiğimiz yıl sosyal denge tazminatı ile sevinen İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları 2 aydır imzalanamayan SDS den dolayı mağduriyet yaşıyor.

Hükûmetle sendikaların masaya oturmasının ardından gelen zamlara ilaveten memurlara ödenen ek ödemeler ve özlük haklarında yapılan yasal iyileştirmelere rağmen bazı kamu kurumlarında sıkıntılar devam ediyor.

Pek çok il ve ilçe belediyelerinin personelleriyle sosyal denge tazminatlarını imzalamalarının ardından gözler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne çevrildi.

2011 Mayıs ayında yetkili sendika BEM-BİR-SEN ile masaya oturan İBB yönetimi 01/06/2011 – 31/05/2012 tarihleri arasında geçerli olmak üzere memur personeline aşağıdaki oranlarda katkıda bulundu.

Aylık :500 TL

Ramazan Bayramı :500 TL

Kurban Bayramı :600 TL

Yakacak+Eğitim :500 TL

Sözleşme İkramiyesi :500 TL

Memurun yüzünü güldüren ve aile bütçesini ferahlatan uygulamanın bu yılda ivedilikle devamını arzu eden İBB çalışanları Başkan Kadir Topbaş'a İBB Meclisinin imza yetkisi vermesine rağmen yetkili sendika ile masaya oturmakta geç kalınmış olmasından şikayetçi.

Bu yıl imzalanacak SDS miktarının ne olacağı, ödenecek miktardan ne kadarlık bir tutarın vergi kesintisine uğrayacağı konusu belirsizliğini korurken, geçen yıl ödenmiş olan Ramazan ve Kurban Bayramı, yakacak eğitim yardımı takviyelerinin de bu yıl kaldırılma ihtimali Büyükşehir personelini üzen başka bir ayrıntı.

Geçen yıl gösterdiği performansı bu yıl gösteremediği söylenen BEM-BİR-SEN İstanbul 1 Nolu Şubesi'nin Haziran'da yaptığı açıklamada Temmuz başında imzalanacağı söylenen sosyal denge sözleşmesinin maaş ödemelerinin yapılacağı 15 Temmuz'a sayılı günler kala hala imzalanamamış olması da düşündürücü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum