İstanbul Express'i yola çıktı

İstanbul Express'i yola çıktı

İstanbul 2010 Kültür Başkenti kapsamında,, Avrupa'nın 18 ülkesinden geçecek üç farklı tren, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da buluşacak.

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

Türkiye`yi dünyaya son derece kötü bir imajla tanıtan Gece yarısı Ekspres filminin dünyanın dört bir köşesinde oluşan olumsuz önyargıları ortadan kaldıracak, ‘’İstanbul Express’ adlı proje NISSI MASSA Film atalyö şirketi tarafından hayata geçirildi.

2010 yılının en büyük film projesi Nissi Massa tarafından hayata geçirilen İstanbul 2010 Kültür Başkenti kapsamında,, Avrupa'nın 18 ülkesinden geçecek üç farklı tren, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da buluşacak.

Her biri 7/8 şehirden geçecek üç trende bulunan 45 genç filmci,’’Avrupa’daki Türklerin yaşantısı, çok dillilik, entegre’’ konuların kapsadığı toplam 15 kısa film yapacak. Atölye, 20 Eylül- 10 Ekim tarihleri arasında 24 Avrupa şehrinde ve 10-16 Ekim arasında İstanbul'da düzenlenecek.
45 Genç Yönetmenin yer aldığı proje 15 kişilik üç guruba ayrıldı. Bu guruplar Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden hareket ederek 18 ülke üzerinden geçip 2010 Kültür Şehri İstanbul’da buluşacak.

STOCKHOLM BÜYÜK ELÇİLİĞİ RESEPSİYON VERDİ

Estonya’nın başkenti Talli’nden kalkan ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 15 genç yönetmeni taşıyan tren Finlandiya’nın başkenti Helsinki’den sonra İsveç’in başkenti Stockholm’e ulaştı.

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, Stockholm’de çekim yapan 15 genç yönetmen onuruna bir resepsiyon verdi. Resepsiyona, büyükelçilik görevlileri ile İsveç'te yaşayan Türkler ve İsveçli davetliler katıldı.
Resepsiyonda kısa bir konuşma yapan Korutürk, Avrupa’da Türkiye’yi daha iyi tanıtmak için hayata geçirilmiş çok güzel bir proje olduğunu belirtti. Misafirlerine, ‘’Hoş Geldiniz’’ diyen Büyükelçi Korutürk, ‘’ 2010 Kültür başkenti İstanbul adı altında; Çok dillilik, entegre ve Avrupa’da ki Türklerin yaşantısını konu alan bu kısa filmler, İstanbul’da bir araya getirilerek güzel bir Belgesel filmi ortaya çıkacağından eminim’’ dedi.

Gece yarısı Ekspres filminin Türkler hakkında dünya’da meydana getirdiği kötü imajı silecek olan İstanbul Express’in süper bir proje olduğunu ifade eden İsveç Türk Federasyonları başkanı Ahmet Önal, ‘’Türkiye Avrupa Birliğine girmeye çalıştığı bu günlerde, ortaya çıkacak olan bu belgesel, Türkiye’ye ve Türklere ön yargılı bakan bazı Avrupalı dostlarımızın düşüncelerini değiştireceğine inanıyorum’’ diye konuştu.
 


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :