İstanbul, Gazze konvoyunu bağrına bastı

İstanbul, Gazze konvoyunu bağrına bastı

.“Gazze’ye Özgürlük Konvoyu” İstanbul’da büyük bir coşku ile karşılandı.

Feshane’de yapılan basın açıklamasında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır’ın daha önce Gazze konvoylarına engeller koyduğunu hatırlatarak; “Mısır daha önce İslam ümmetini üzdü ancak bu defa üzmeyeceğini ümit ediyoruz” dedi.17 Eylül’de Londra’dan yola çıkan 43 araçlık Gazze konvoyu İstanbul’da büyük bir coşku ile karşılandı. Çiçeklerle karşılanan konvoy Feshane’de basın açıklaması yaptı, Mavi Marmara’da şehit olan Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım’ın kabirlerini ziyaret etti ve Vatan Caddesi ve Taksim’e de uğrayarak Sakarya’ya doğru hareket etti. Konvoy, 5 gün daha Türkiye’de olacak.

 

KONVOY 5 GÜN DAHA TÜRKİYE’DE

 

Feshane’de basın açıklaması yapan konvoyda ABD, İngiltere, Malezya, İtalya, Yunanistan, İrlanda, Fas, Cezayir ve Fransa’dan yaklaşık 90 aktivist bulunuyor. İçerisinde ambulansların da olduğu 43 araçtan oluşan konvoy, Gazze’ye 10 milyon dolar değerinde insani yardım malzemesi, ilaç ve tıbbi malzeme taşıyor. 1 Ekim 2010 tarihinde Türkiye’den ayrılması beklenen konvoy; Ankara, Kayseri, Adana, Gaziantep ve Kilis üzerinden Suriye’ye geçecek. Cezayir, Ürdün ve Kuveyt’ten gelen araçlarla Suriye’nin Lazkiye limanında buluşulacak. Buradan gemilerle Mısır’ın Ariş limanına geçilecek. Ekim ayının ortalarında Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye girilecek. Konvoyun son katılımlarla birlikte toplam 150-200 araçtan oluşması bekleniyor.

 

“BATI ŞERİA VE KUDÜS’E DE SEFERLER DÜZENLEYECEĞİZ”

 

Feshane’de yapılan basın açıklamasında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır’ın daha önce Gazze konvoylarına engeller koyduğunu hatırlatarak; “Mısır daha önce İslam ümmetini üzdü ancak bu defa üzmeyeceğini ümit ediyoruz. Mavi Marmara’dan sonra BM dahi İsrail’in yüzde yüz suçlu olduğunu kabul etti. Bu nedenle Mısır da Gazze’ye girişlere engel koymamalıdır” dedi. Sorunun Gazze sorunu olmadığını dile getiren Yıldırım; “Biz Gazze’den sonra Batı Şeria’ya da, Kudüs’e de seferler düzenleyeceğiz. Mescid-i Aksa’yı ziyaret edeceğiz ve sahipsiz olmadığını dünyaya duyuracağız” diye konuştu.

 

MAVİ MARMARA TARİHİ DEĞİŞTİRDİ

 

İngiliz Milletvekili, Londra eski Belediye Başkanı ve Viva Palestine’nin başkanı George Galloway de basın açıklamasında yaptığı konuşmaya, Mavi Marmara’da şehit olan 9 Türkiye vatandaşının ailelerini selamlayarak başladı. Mavi Marmara’nın tarihi değiştirdiğini söyleyen Galloway, İsrail’in Mavi Marmara’ya saldırarak bir mesaj verdiğini ve kendilerinin bu mesajı aldığını ifade ederek; “Her ne yolla olursa olsun Gazze özgür olana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Gazze’yi asla yalnız bırakmayacağız. İHH ile beraber yürüyeceğiz ve hiçbir propagandaya aldanmadan yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

MAVİ MARMARA’NIN VURULDUĞU YERDE MOTORLARI DURDURACAĞIZ

 

Viva Palestine’nin düzenlediği 5. konvoy olan bu konvoyda Suriye’nin Lazkiye Limanı’ndan Mısır’a geçerken Mavi Marmara’nın saldırıya uğradığı yerden geçeceklerini söyleyen Galloway; “O katliam yerinde gemilerimizin motorlarını durduracağız. Orada denize çiçekler bırakacağız. İsrail bakalım bizim için de bir şeyler hazırlayacak mı? Ama bilsinler ki biz asla korkmuyoruz. Biz Allah’tan başka hiç kimseden korkmuyoruz” dedi.

 

SİYONİST KUŞATMA ARAP KUŞATMASINA DÖNMESİN

 

Konvoya Yeni Zelanda’dan katılan bir özgürlük yolcusu da yaptığı konuşmada Filistin için okyanus ötesinden geldiklerini söyleyerek, Gazze ambargosunu kaldırmak için yola çıktıklarını belirtti. Malezya temsilcisi de, 1960’lı yıllardan beri Filistin davasına destek verdiklerini ifade ederek; “Biz Filistin’iz” şeklinde konuştu. Ürdün temsilcisi de basın açıklamasında yaptığı konuşmada daha önce Gazze’ye özgürlük konvoylarının üçüne katıldıklarını ifade ederek; “Bu bir Siyonist kuşatmadır, Arap kuşatmasına dönmemelidir” diye konuştu.

 

MISIR, KONVOYA İZİN VERMELİDİR

 

Uluslararası Gazze Ambargosunu kaldırma platformu başkan yardımcısı Muhammed Zavalha da yaptığı konuşmada Mavi Marmara’da 9 kardeşlerini kaybettiklerini ifade ederek İsrail’in kendilerini de katletmesi pahasına yollarından dönmeyeceklerini söyledi. Cezayir temsilcisi de eğer Mısır kendilerine Gazze geçişi için izin vermezse ülkelerine döndüklerinde halklarına Mısır’ı şikayet edeceklerini ifade etti.

 

MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİNİ ZİYARET ETTİLER

 

Feshane’de yapılan basın açıklamasından sonra Filistin sevdalıları Mavi Marmara’da şehit olan Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım’ın Edirnekapı’daki kabirlerini ziyaret etti. Okunan dualar ve Kur’an-ı Kerimlerden sonra grup Vatan Caddesi’nden Taksim’e doğru yola çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :