İstanbul için çok önemli uyarı

İstanbul için çok önemli uyarı

Meteoroloji Uzmanı Ahmet Taştan, konuştu...

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT!
İstanbul için bugün ve yarın yağış beklentisi yok, hava az bulutlu ve açık geçecek. Perşembe günü ise gök gürültülü ve kuvvetli yağış bekleniyor. Perşembe günü başlaması beklenen kuvvetli yağışla birlikte poyraz da etkili olacak. Cuma günü ise yağışlar sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nda etkisini gösterdikten sonra Doğu'ya doğru kayacak.

HAVA SICAKLIKLARI
Hava sıcaklıkları Perşembe günü yağışla birlikte azalacak. Cuma ve Cumartesi günü sıcaklıklar 27-28 dereceye düşecek.


METEOROLOJİ UZMANI AHMET TAŞTAN'DAN ÖNEMLİ UYARI:
"Perşembe günü etkili olacak kuvvetli rüzgar ve yağışların yol açabileceği sorunlara karşı vatandaş tedbirli olmalı ve önlemlerini almalı"

DİĞER İLLER VE BÖLGELERDE DURUM NE?
Hafta ortasına kadar Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin-Hopa) ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Erzurum’un kuzey çevre ilçeleri) aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Hava sıcaklığı yeni haftanın ilk üç gününde iç bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Hafta ortasından sonra kuvvetli kuzeyli rüzgârla birlikte Karadeniz’den nem taşınması sonucu kuzey kesimlerde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağış ve özellikle kuvvetli kuzeyli rüzgâr nedeniyle hava sıcaklığının da Perşembe günü Marmara, Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında, Cuma günü Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde hissedilir derecede (5 ila 8 derece) azalması bekleniyor.

11.08.2011 Perşembe günü; Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile akşam saatlerinde Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde aralıklarla sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların Marmara’nın kuzeydoğusu (Kocaeli, Sakarya) ile Batı Karadeniz’de lokal olarak kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı Marmara, Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında 5 ila 8 derece azalacak, rüzgâr Marmara, Batı Karadeniz ile Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

12.08.2011 Cuma günü; Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile sabah saatlerinde İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda aralıklarla sağanak yağış geçişler bekleniyor. Yağışların Batı Karadeniz kıyıları başta olmak üzere Karadeniz kıyılarında lokal olarak kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde hissedilir derecedeki azalışını sürdürecek.

Hafta sonunda (13-14.08.2011) Karadeniz bölgesi başta olmak üzere kuzey kesimlerde yağışların aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.