İstanbul içinde hayalet şehirler

İstanbul içinde hayalet şehirler

TÜİK verilerine göre hayalet şehirler oluşuyor.

TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde bu yılın ilk çeyreğinde gayri menkul satışları yüzde 26 azaldı. Sadece İstanbul'da 400 binden fazla konut satılmayı beklerken, hayalet şehirler oluşuyor.

Türkiye ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 11.7 büyüdü ancak bu büyüme emlak piyasasına yansımadı. Gayrimenkul satışlarında yüzde 26 azalma var.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sadece İstanbul'da 400 binden fazla konut satılmayı bekliyor. Bu rakam Türkiye genelinde 600 bini buluyor.

İstanbul Emlak Müşavirliği Derneği Başkanı Karabet Hemengül, emlak piyasasındaki durgunluğu şöyle değerlendirdi:
Haberin devamı ↓reklam

"Birincisi işsizlik sayısı yüksek, ikincisi ekonomideki gerilemeyi biliyoruz. Son yıllarda aşırı gerileme var, vatandaş ödeme zorluğu içinde olduğu için ilerde ödeme yaparken zorlanacağı düşüncesiyle emlak satın almıyor, şu an beklemede."

Yeni konutlarda fiyatların yüksek olduğunu söyleyen uzmanlara göre bu durum yakında değişecek.

Karabet Hemengül, "Bence fiyatlar belli bir süre sonra gerilemeye başlaycak. Geçen yıl inşaat şirketlerinin güzel kampanyaları vardı ama söylediğim endişeden dolayı vatandaş şu an beklemeye geçti" diye konuşuyor.

Peki gayrimenkul sektörünü ne bekliyor? Bu soruyu Hemengül, "Sektörümüzü hayalet şehirler bekliyor. İstanbul'da şu anda hayalet şehirler doğmaya başladı bile. Birçok sitelerde boş binaların varolduğunu göreceksiniz" sözleriyle yanıtlıyor.
 
NTV

Etiketler :