İstanbul Kozlu mezarlığında bombalar böyle bulundu

İstanbul Kozlu mezarlığında bombalar böyle bulundu

Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı'nda ele geçirilen patlayıcı maddeler ile ilgili polisin dağıttığı operasyon görüntülerinde zanlının adım adım takip edilmesi yer aldı.

Polis kamerasının an be an takip ettiği zanlının mezarlığa gelmesi ve bazı resmi binaların yakınında dolaşması da dikkatlerden kaçmadı.

Polisin dağıttığı operasyon görüntülerinde zanlının nasıl takip edildiği ve zanlının kimlerle irtibatlı olduğunun tespiti için nasıl izlendiği yer aldı. Görüntülerde evden çıktıktan sonra dolaştığı yerler, görüştüğü kişiler ve zanlının gittiği adresler yer aldı.

Polisin yaptığı operasyonda kazı yapılan yere geldiği de belirlenen zanlının bütün hareketleri kamera tarafından kayıt altına alınmış. Zanlının 3 kere Kozlu Mezarlığı 'na gittiğini belirleyen polis, R.A isimli zanlının Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden terk olduğu ve daha önce de gözaltına alındığı belirledi. Zanlının İstanbul'a geldikten sonra önce istihbarat sonra da terör şube tarafından takip edildiği belirtildi.

Görüntülerde ayrıca polisin mezarlıkta köpekler ve dedektörlerle yaptığı aramanın bütün aşamaları da yer alıyor. Patlayıcıları mezarlığa kimin gömdüğü ise araştırılıyor. Operasyon kapsamında toplam 20 kişi gözaltına alınmış, ifadesi alınan 4 kişi serbest bırakılmıştı. Diğer zanlılar bugün adliyeye sevk edilecek.

 

 
 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.