İstanbul 'Spor Başkenti' oldu

İstanbul 'Spor Başkenti' oldu

İstanbul, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesinin ardından şimdi de 'Spor Başkenti' oldu.

Bu akşam Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) törenle birlikte İstanbul resmen 2012 Avrupa Spor Başkenti ilan edildi. AP'deki törene Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış gecikmeli katılırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hazır bulundu. 2011 Avrupa Spor Başkenti seçilen Vallencia'dan sonra bu unvanı devralacak olan İstanbul, Avrupa Spor Başkentliği 2013 yılında Belçika'nın Anvers şehrine devredeceği öğrenildi.

Milli Basketçi İbrahim Kutluay'la birlikte salona giren Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da konuşma yaptığı resmi törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulluların ne kadar spora teşvik ettiklerinden söz etti. Avrasya Maratonu'ndan sitayişle söz eden Topbaş, kadın erkek, yaşlı genç demeden herkesin spor yapmasını istediklerini anlattı.

Bu akşam ayrıca Egemen Bağış ve Kadir Topbaş, Brüksel'deki İstanbul Merkezi'nde (Istanbul Center) İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Underground Revolution" başlıklı serginin açılışına katılıyor.

CİHAN
 

Etiketler :