İstanbul Taksim’de Meydana Gelen Terör Saldırısına İlişkin TİHEK'ten Açıklama

İstanbul Taksim’de Meydana Gelen Terör Saldırısına İlişkin TİHEK'ten Açıklama

İstanbul Taksim’de Meydana Gelen Terör Saldırısına İlişkin Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Bir Basın Açıklaması Yayınladı

İstanbul Taksim’de Meydana Gelen Terör Saldırısına İlişkin Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Bir Basın Açıklaması Yayınladı. İşte O açıklama:

"13 Kasım 2022 tarihinde saat 16.20 sıralarında Taksim’de meydana gelen terör saldırısı sonucu 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2’si ağır olmak üzere 81 vatandaşımız yaralanmıştır. Ülkemizin on yıllardır mücadele ettiği terör sorununun yarattığı mağduriyetler insan hakları ihlallerinin yaşanmasına yol açmaktadır. Terör eylemleri başta yaşam hakkı, özgürlük hakkı, güvenlik hakkı ve mülkiyet hakkı olmak üzere uluslararası insan hakları normları, Anayasa ve kanunlarda güvence altına alınan çok sayıda temel insan hakkını ihlal ve tehdit etmektedir.

Taksim’de gerçekleşen terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımız için tüm milletimize baş sağlığı; yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve bu menfur terör saldırısını lanetliyoruz. Yasal görev ve sorumluluklarımız çerçevesinde Kurumumuzca gerekli izlemeler ve değerlendirmeler yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.