İstanbul trafiğini nefes aldıracak kavşak

İstanbul trafiğini nefes aldıracak kavşak

Atatürk Havalimanının şehiriçi bağlantısını sağlayan Yeşilköy Havuzlu Kavşak değişiyor. Yeni düzenlemeyle kavşakta meydana gelen trafik yoğunluğu ortadan kalkacak, İstanbul nefes alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı “kesintisiztrafik” projesiyle Atatürk Havalimanı Kavşağı’nı çok kısa sürede yaparak hizmete almıştı. 7 Kilometreye 7 Köprü ile Havaalanı Sahil Yolu (Kennedy Cad), D-100 Karayolu, TEM ve Şehir içi bağlantısıkesintisiz sağlanmıştı. Çevre düzenlemesi ve ulaşım rahatlığıyla vatandaşların büyük beğenisi aldı.

Havaalanının şehir içi bağlantısı ise Yeşilköy havuzlu kavşak ile yapılıyor. Kavşakta, trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafik ışıklarında yoğunluk oluşuyor, ulaşım aksıyordu.

Plan projeyle transit yol haline getirilerek olan kavşakta inşaat çalışmaları bittikten sonra araçlar kesişmeden istedikleri yöne gidebilecekler.

İnşaat tamamlandığında Florya – Sirkeci yolu, transit geçen araçlar için yol kavşak altına alınacak. Yan yollar ile katılım ve ayrılma şeritleri tasarlanarak, kavşağın mevcut durumda sağladığı tüm bağlantı kolları ise korundu.

Kavşak çalışması tamamlandıktan sonra yolun üstü yine park olarak değerlendirilecek.

HÜRRİYET

Etiketler :