İstanbul Valiliği, Nevruz etkinliği düzenleyecek

İstanbul Valiliği, Nevruz etkinliği düzenleyecek

İstanbul Valiliği, Nevruz dolayısıyla 21 Mart'ta bir dizi etkinlik düzenleyecek

Valilikten edinilen bilgiye göre, etkinlikler ilgili vakıf ve dernek ile ülke temsilcilerinden oluşan heyetin İstanbul Valiliğini ziyaretleriyle başlayacak. 
    
Ziyaret ve hediye sunumunun ardından Topkapı Kültür Merkezi'nden gerçekleştirilecek etkinliklerde, protokol konuşmalarının ardından ''Türk Kültüründe Nevruz'' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. 
    
Kutlamalara katılan vatandaşların yakılan Nevruz ateşinden atlayacakları etkinliklerde, demir dövme ve yumurta tokuşturma yarışmaları olacak. Ayrıca Karslı Aşık Mürsel Sinan ve ekibi izlenebilecek. 
    
Gün boyu sürecek etkinliklerde, Kağıthane Halk Eğitim Müdürlüğü Kırklareli yöresi halk oyunları ekibi, Kafkas Abhazya Kültür Derneği Folklor ekibi, Kazakistan, Kırgızistan Halk Dansları ekipleri Türk dünyasına ait oyunlar sergileyecek. 
    
Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı Mehteran Bölüğü ve Mızıka Grubu'nun vereceği konserlerin ardından etkinliklere katılanlara çeşitli ikramlarda bulunulacak. 
    
Havanın yağışlı olması durumunda ise etkinlikler, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi Büyük Salonu'nda yapılacak. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :