İstanbul Valisi'nden Gezi Parkı açıklaması

İstanbul Valisi'nden Gezi Parkı açıklaması

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar ve olaylara polisin müdahalesini İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı değerlendirdi.

Taksim'de Gezi Parkında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Yapılan yayalaştırma projesidir. Ben herkesi sağduyuya davet ediyorum. Olayları inceleme için talimat verdim" dedi.

Polisin kamu düzeninin savuncusu olduğuna işaret eden Güler, polis ile vatandaşın karşı karşıya gelmesini tasvip etmediklerini kaydetti.

Güler, "Taksim'deki yayalaştırma projesi dışında hiçbir inşaat faaliyeti yok. Kanuna uygun eylem yapanlara karşı tepkimiz yok. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

TOPBAŞ: “O KALDIRIM ÇALIŞMASIDIR, AVM İLE İLGİSİ YOK”

Konuyla ilgili bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan geldi.
Topbaş, "Orada yapılanlar yayalar için kaldırım düzenlemesidir. AVM ile ilgisi yok. Birileri burada siyasi rant adına yaşananları tetikliyor." dedi.

12 KİŞİ YARALANDI

 İstanbul Valisi Mutlu da olaylarda yaralanan 12 kişinin tedavi altında olduğunu bildirdi. Mutlu, "Doğa katliam söz konusu değildir" diye konuştu.

Vali Mutlu'nun açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

"Çok farklı bilgiler farklı kaynaklardan işleniyor. Ağaç sevgisi üzeride pirim yapmak isteyen, istismar etmek isteyen grupların var. Bilgi kirliliğine dikkat etmek gerekiyor. Şu anda gezi parkında gerilim yok. Buradaki grupları tanıyoruz. Bir takım gruplarının devlet güçleriyle halkımızı karşı karşıya getirmek için stratejik çalışmalar yaptığını biliyoruz. Sosyal medyaüzerinden bilgi kirliliği ve ajitasyon yapılıyor.

Vali Mutlu, şuana kadar 63 kişinin gözaltına alındığını. Bu şahısların adli makamlara intikal ettirileceklerini söyledi.

Polislerin müdahalesine de değinen İstanbul Valisi, "hiçbir polisimiz bu müdahaleleri isteyerek yapmıyor. polisimiz canını ortaya koyarak mesai yapıyor. Yeri geliyor şehit oluyor, yeri geliyor gazi oluyor. Onlar da bu vatanın evlatları..." şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.