İstanbul'a 7 kıtadan yatırımcı akacak

İstanbul'a 7 kıtadan yatırımcı akacak

Dünyanın en büyük satın alma organizasyonu olarak kabul edilen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü, 14 Haziran'da başlıyor.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) öncülük ettiği organizasyon ile 7 kıtadan 2 bin 200 yatırımcı, bin 200 işadamı ile bir araya gelecek. Ticari görüşmeler ve yatırım anlaşmaları yapma imkânı elde edecek.

İstanbul'da yapılacak Bakanlar Zirvesi'yle başlayacak organizasyonda 135 ülkeden 3 bin 400 işadamının 100 binin üzerinde iş görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Programda işadamlarının yabancı yatırımcılarla birebir görüşebilmesi için dünyada ilk defa stant randevu sistemi uygulanacak.

Dış Ticaret Müsteşarlığının koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) desteğiyle yapılacak Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü, bin 600 tercüman tarafından 38 dile çevrilecek ve 398 stant hazırlanacak. Altı gün sürecek olan organizasyonda, konuk işadamları heyetler halinde 62 ili ziyaret ederek, bölgedeki işadamları ile görüşmelerde bulunacak.

Yerli ve yabancı yatırımcıyıbuluşturacak Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'nün programı şöyle:

14 Haziran Pazartesi günü Conrad Otel'de Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın başkanlığında Bakanlar Zirvesi gerçekleştirilecek ve konuk işadamlarına İstanbul turu yaptırılacak. 15 Haziran Salı günü ise Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programının resmi açılışı İstanbulSütlüce Kongre ve Sergi Salonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. 16 Haziran'da Asya/ Pasifik, Avrupa, Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Ortadoğu'dan gelen işadamları, 17 Haziran'da ise Afrika ve Avrasya'dan gelen işadamları ile ikili iş görüşmeleri yapılacak

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :