İstanbul'a 'kuvvetli yağış' uyarısı

İstanbul'a 'kuvvetli yağış' uyarısı

İstanbul'da birkaç gündür yüzünü gösteren güneş yerini sağanak yağışa bırakıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
Yağışların öğle saatlerinden itibaren Karadeniz'in iç kesimleri, Sakarya, Erzurum, Erzincan, Bingöl, Elazığ, Kars, Ardahan, Tunceli ile Kahramanmaraş'ın kuzeybatısında kuvvetli olması bekleniyor.
 
Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgarın genellikle güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
 
Yağışların öğle saatlerinden itibaren Karadeniz'in iç kesimleri, Sakarya, Erzurum, Erzincan, Bingöl, Elazığ, Kars, Ardahan, Tunceli ile Kahramanmaraş'ın kuzeybatısında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, sel, lokal dolu yağışı, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
 
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
 
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22)
 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (20)
 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (24)
 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)
 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21)
 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (20)
 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (17)
 
VAN: Parçalı ve çok bulutlu (20)
 
DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu (27)
 
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Mersin ve Hatay dışında bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kahramanmaraş'ın kuzeybatısında yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Karaman dışında bölge genelinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olacak.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile öğle saatlerinden sonra Muş ve Bitlis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan, Bingöl, Elazığ, Kars, Ardahan ve Tunceli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu geçecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.