İstanbul‘da 15 Eylül alarmı!

İstanbul‘da 15 Eylül alarmı!

İstanbul'da okulların açılacağı 15 Eylül 2014 Pazartesi günü trafikte sorun yaşanmaması için önlemler alındı.

Öğrencilerin okullarına sorunsuz ulaşabilmesi için ulaşımın yanı sıra yol ve kazı çalışmaları da okulların açıldığı günden önce bitirilecek. Bitirilmeyen çalışmalara ise trafiği aksatmayacak şekilde ara verilecek. Herhangi bir kaza durumunda ise çok sayıda araç çekicisi hazır bulundurulacak.

 

İstanbul'da okulların açıldığı gün toplu taşım araçları (iett, iho, otobüs a.ş, şehir hatları, tramvay, metrobüs, metro ve hafif metro) 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.

 

SAAT 06-13 ARASI ÜCRETSİZ

 

-Toplu taşım araçları (İETT, İHO, Otobüs a.ş, şehir hatları, tramvay, metrobüs, metro ve hafif metro) 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.

 

- Öğrenci servisleri, okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları için önceden öğrenci kayıtlarını bitirecekler. Öğrencilerin alınacakları yerler belirlenecek.

 

- Servisler mutlaka öğrenciyi evinden alıp, evine bırakacak. Kesinlikle öğrencisiz boş olarak servise çıkmayacak.

 

- Okul servisleri, okulların açıldığı gün okul çevrelerindeki İSPARK otoparklarında saat 14.00’e kadar ücretsiz araç park edecekler.

 

- Ayrıca, okul ve personel servisleri de toplu ulaşım araçlarının kullandığı Otobüs Yolu’nu kullanabilecek.

 

- 9 noktada ücretsiz çekici hizmeti de verilecek. (Çekici bekleme noktaları: Akom, FSM Köprüsü Kavacık Kavşağı, Boğaziçi Köprüsü Anadolu Yakası, Kozyatağı Köprüaltı, Tepeüstü Dudullu kavşağı, Mahmutbey köprüsü, Okmeydanı çağlayan, İstinye Sarıyer, çırpıcı Zeytinburnu.)

 

- Otobüs durakları önlerine, yakınlarına park eden ticari taksi veya özel araçlara izin verilmeyecek. Buralara park ederek otobüslerin duraklara yanaşmalarını engelleyen araçlar çekilecek ve ceza uygulanacak.

 

- Toplu taşım araçlarının durak harici veya iki sıra oluşturarak yolcu indirme ve bindirme yapmalarına müsaade edilmeyecek. Kurallara uymayanlara ceza uygulanacak.

 

- İETT, Metrobüs hattı ve otobüslerde ek sefer koyacak.

 

- Şehir hatları vapur seferleri arttırılacak.

 

- Metro, hafif metro-füniküler azami sıktıkta sefer düzenleyecek.

 

- Trafik akışını sağlamak için 1.559 polis görev yapacak. okulların açılacağı gün, büro hizmeti yapan polisler, ilçe emniyet müdürlükleri personeli ana arterlerde trafik düzenini sağlayacak.

 

- İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesi’nde yaklaşık 800 personelle (emniyet, trafik, asayiş) görev yapacak.

 

- İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda 1.000 zabıta memuru trafik düzenlemesine yardımcı olacak. (Haber 7)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.