İstanbul'da 750 lira taksitle ev

İstanbul'da 750 lira taksitle ev

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) düşük taksitle ev sahibi yapmak için İstanbul ve Anadolu’da iki yeni adım atıyor. İstanbul’da bin 500 konut yapacak olan TOKİ, bu evleri kurayla ve 8 bin peşin, 750 lira taksitle satacak.

TOKİ’nin Şanlıurfa, Manisa, Gaziantep ve Diyarbakır’da yapacağı 2+1 konutların peşinatı 8 bin lira olarak belirlenirken taksitleri ise 450 lira olacak. Katıldığı 24 TV’de yeni projenin detaylarını açıklayan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, önümüzdeki haftalarda İstanbul’da bir sosyal konut arzı yaparak bir çekiliş gerçekleştireceklerini belirterek “Yaklaşık bin 500 konutu vatandaşlarımıza arz edeceğiz. Çok yoğun talep olduğunu biliyoruz” dedi.

Anadolu’da 8 bin TL peşinatla

Anadolu’da 2+1 dairelerin 8 bin lira peşinat ve aylık 450 lira taksitle sahip olmanın mümkün olduğunu da söyleyen Turan “Anadolu’da yaşayan bir vatandaşımız için 8 bin TL peşinat ve 450 TL taksitle konut sahibi olmak ancak sosyal devlet anlayışı ile yapılabilecek bir şeydir. Şanlıurfa’daki, Gaziantep’teki, Diyarbakır’daki ve Manisa’daki vatandaşlarımıza da buradan müjde vermek istiyorum” diye konuştu. Turan ödemenin daire tesliminden sonra olacağını da sözlerine ekledi. TOKİ’nin hem yoksul hem de lüks konut ihtiyacı olan vatandaşların taleplerine cevap verdiğini söyleyen Turan “Toplu konut idaresi bütün enerjisini dar gelirlilere uygun konut üretimine vermiş durumdadır. Geçmişte de bu böyleydi ama sanki TOKİ sadece lüks konut üretiyormuş gibi bir algı var. Yaptığımız bütün bu işleri finanse edecek, finansman konutu dediğimiz konutlar inşa ediyoruz. Toplam yapılan konut üretiminin yüzde 12-15’i arasında sosyal konut üretiminin dışında konut yapılarak onlardan finans elde edip Anadolu’da veya diğer şehirlerimizdeki çalışmaları finanse etmek gibi bir çalışma söz konusu” dedi.

Ekim 2014’ten sonra 5 bin yeni konut ihale ettik

TOKİ Başkanı Turan, sadece 2014’ün ekim ayından bu yana 5 bin yeni konut ihale ettiklerini de belirterek “Türkiye’nin her tarafında, sosyal konut ihtiyacında ciddi sıkıntıların yaşandığı alanlarda çok farklı disiplinler geliştirdik ve inşallah çok büyük çaplı konut projeleri hazırladık ve şu anda ihale etmeye de başladık” dedi. TOKİ’nin spor tesis yatırımlarına da değinen Turan, yürüttükleri spor tesisi inşaatlarının tamamlanmasıyla Türkiye’nin gelecek 50 yılında bu alandaki ihtiyacının karşılanacağını söyledi. 16 projenin daha yapımının sürdüğünü dile getiren Turan “Şu anda Türkiye’de toplam kapasitesi 400-450 bin kişi olan statlar inşa ediliyor. Bu statların tamamı ya inşaat aşamasında veya başlangıç aşamasına geldi. Türkiye’de 20’ye yakın stat yapılmış olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.