İstanbul'da Anadolu ateşi!

İstanbul'da Anadolu ateşi!

Geçtiğimiz sezonun Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Trabzonspor, TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya geliyor.

İstanbul'da Anadolu ateşi!

Geçtiğimiz sezonun Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Trabzonspor, TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya geliyor.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20:30'da başlayacak ve karşılaşmayı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Müftüoğlu'nun yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ve Nihat Mızrak yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Özgür Yankaya.

Karşılaşma öncesinde dün ortak bir basın toplantısı düzenleyen iki takımın teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam ve Şenol Güneş, Süper Kupa'nın ilk kez bir Anadolu kulübüne gidecek olmasından dolayı duyduğu heyecanı ve iki kulüp arasında gelişen dostluk bağlarının bu karşılaşmada daha da güçleneceğini ifade etti.  

İlk kez bir Süper Kupa maçına çıkacak olan iki takım da bu prestijli kupayı müzesine götürmek için adeta galibiyet yemini etmiş durumda.

Son taktik idmanlarını yapıp maç saatini bekleyen Bursaspor'da Avusturya kampında sakatlanan yıldızfutbolcu Federico Insua ile sakatlığı yeni sona eren tecrübeli futbolcu Hüseyin Çimşir'in bu karşılaşmada forma giyemeyecek olması teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın bir hayli canını sıkıyor. Bu futbolcular dışında 'Timsahlar'ın eksik veya sakat futbolcusu bulunmuyor.

Öte yandan Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, dün Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında yeni transferlerden Milan Stepanov ve Leonel Nunez'e ilk 11'de şans vermeyi düşünmediğini ancak iki futbolcunun durumları uygun olursa maç kadrosuna alabileceğini belirtti.

Trabzonspor'da ise takımın önemli kozlarından Engin Baytar'ın son taktik idmanda kasığından sakatlandığı ve başarılı futbolcunun bu karşılaşmada oynayıp oynayamayacağının maç saatinde belli olacağı öğrenildi.

Bordo mavili takımda antrenman performansı teknik direktör Şenol Güneş tarafından yeterli görülmeyen Yattara'nın, Bursaspor ile oynanacak olan Süper Kupa maçında yedek kulübesinde oturması bekleniyor. Bordo-mavililerde kadroya alınmayan Gabric son idmanda yer almazken, bu futbolcunun ve Yattara'nın bugünkü maçın ardından ülkelerinin milli takımına gidecekleri bildirildi.

Öte yandan Karadeniz ekibinde Gabric'in yanısıra Sezer Badur, Ferhat, Tayfun, Mustafa Yumlu, Murat Tosun ve kaleci Bora İstanbul'a getirilmezken, kafilede 18 futbolcu yer aldı.

STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu
SAAT: 20:30
YAYIN: ATV

MUHTEMEL 11'LER

BURSASPOR
İvankov
Ali Tandoğan
Ömer
İbrahim
Vederson
Volkan
İvan Ergiç
Kirita
Batalla
Ozan İpek
Turgay Bahadır

TRABZONSPOR
Onur
Serkan
Glowacki
Egemen
Cale
Alanzinho
Selçuk
Colman
Engin
Burak
Umut(Teofilo)

İLK KEZ KATILIYORLAR

2006 yılından itibaren oynanan TFF Süper Kupa finalinde ilk kez üç büyükler yer alamayacak. Oynanan 4 finalde Beşiktaş 3 kez, Galatasaray ve Fenerbahçe 2 kez, Kayserispor ise 1 kez yer alırken Fenerbahçe 2 kupa, Galatasaray ve Beşiktaş 1'er kupa kaldırdı. 2010 finalinde mücadele edecek Bursaspor ve Trabzonspor ise kupanın bu formatında ilk kez mücadele edecek.  

YABANCILAR DAHA BAŞARILI

TFF Süper Kupa finallerinin dördünde de kupayı kazanan takımların başında yabancı teknik adamlar vardı. 2009 yılında Fenerbahçe Alman Christoph Daum ile, 2008 yılında Galatasaray Alman Michael Skibbe ile, 2007 yılında Fenerbahçe Brezilyalı Arthur Zico ile, 2006 yılında Beşiktaş Fransız Jean Tigana ile kupayı kazanmıştı. Ertuğrul Sağlam, 2007 yılında Beşiktaş ile oynadığı TFF Süper Kupa finalini kaybederken, 2010 yılında ilk kez kupayı yerli bir teknik adam kazanacak.

SAĞLAM'IN TRABZONSPOR'A ŞANSI TUTMUYOR

2008-2009 sezonu devre arasında Bursaspor'un başına geçen teknik direktör Ertuğrul Sağlam görev yaptığı dönemde Trabzonspor'a karşı kazanamadı. 2008-09 sezonunda Trabzon'da 1-0 yenilen Bursaspor şampiyon olduğu geçen sezon Trabzonspor ile oynadığı 2 maçı da 1-1 berabere bitirdi.

LİG ŞAMPİYONLARI BİR ADIM ÖNDE

Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonu veya kupa finalistinin karşı karşıya geldiği TFF Süper Kupa maçında, şu ana kadar 2 kez Süper Lig şampiyonu, 1 kez Z.Türkiye Kupası Şampiyonu ve 1 kez de Z.Türkiye Kupası finalisti TFF Süper Kupa'yı müzesine götürdü. 2006 yılındaki finalde 2005-06 sezonu Z.Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş Galatasaray’ı 1-0, 2007 sezonu finalinde 2006-07 sezonu şampiyonu Fenerbahçe Beşiktaş’ı 2-1, 2008 finalinde 2007-08 sezonu şampiyonu Galatasaray Kayserispor’u 2-1 ve 2009 finalinde 2008-09 sezonu Z.Türkiye Kupası finalisti Fenerbahçe Beşiktaş'ı 2-0 yenerek Süper Kupa’nın sahibi oldu.

GOL ATAN TÜRK YOK!

Bu sezon 5.kez düzenlenen TFF Süper Kupasında geride kalan 4 sezonda kupayı kazanan takımların gollerini hep yabancı oyuncuları attı. Geçen sezon Fenerbahçe ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-0 yenerken golleri Alex atmıştı. 2008 yılında Galatasaray 2-1 Kayserispor'u yenerken golleri Kewell ve Nonda atmıştı. 2007 yılında Fenerbahçe yine Beşiktaş'ı 2-1 yenerken golleri Deivid ve Kezman atmıştı. 
 

sporx

Etiketler :