İstanbul'da "Atığın Sanata Yolculuğu" sergisi ziyaretçilerini bekliyor.

İstanbul'da "Atığın Sanata Yolculuğu" sergisi ziyaretçilerini bekliyor.

İSTANBUL (AA) - İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünce "Sıfır Atık Projesi" kapsamında düzenlenen depreme atıf çalışmalarının yer aldığı "Atığın...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünce "Sıfır Atık Projesi" kapsamında düzenlenen depreme atıf çalışmalarının yer aldığı "Atığın Sanata Yolculuğu" sergisi, Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi'nde açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Sıfır Atık Projesi"nin zamanın ruhunu da yansıttığını dile getirdi.

Projenin doğayla barışık olma düşüncesini ön plana aldığını belirten Avcı, "Atık olarak değerlendirdiğimiz aslında belki de kullanmaya değer görmediğimiz birçok nesnenin sanat içeriğiyle buluşturulması aslında öğrencilerimizin yaratıcılık ve hayal gücünü de artıran meseleler. Bunun teknolojik ve ekonomik anlamda da Türkiye açısından ciddi faydalar üreteceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Genel Müdürü Semiha Öztürk de denizlerde yaşanan kirliliğe dikkati çekerek, "Dünyamızın toprağına, suyuna, havasına muhtacız. Aldığımız ilk nefesten birini denizlerimiz sağlıyor. Derneğimiz de yaklaşık 30 yıl önce bu sebeple kuruldu. Çünkü nefesimize sahip çıkmak için." dedi.

Öztürk, sergide, gençlerin atık diye nitelendirdiği malzemeleri sanata dönüştürmelerinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Bizler biraz üzgünüz. Çünkü size iyi bir dünya bırakamıyoruz. Biz kirleten bir nesil değiliz ama kurtarabilecek belki de son nesiliz ve kurtararak sizlere devretmek istiyoruz. Ama çok gururluyuz. Çünkü bugün biz büyüklerin çoğunlukla attığı ve atık diye nitelendirdiği her şeyi nasıl sanata dönüştürdüğünüzü, bunların atık olmadığını bizlere gösteriyorsunuz." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Avcı, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Semiha Öztürk'ün de aralarında bulunduğu protokol üyelerinin katılımıyla kurdele kesilerek sergi açıldı. Açılışın ardından davetliler sergiyi gezdi.

"Sıfır Atık Projesi" kapsamında İstanbul'dan 4 okulun katıldığı sergide, gazete kağıdından aynaya, metal parçalardan kartonlara kadar evdeki atıklar kullanılarak yapılan çalışmalar yer aldı. Yaklaşık 150 eserin bulunduğu sergide, Cumhuriyet Ortaokulu'nda Teknoloji Tasarım Öğretmeni Ayferi Küçüköz'ün aynalardan yaparak depreme atfettiği iki çalışması ilgi gördü.

Sergi cumartesi gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.