İstanbul'da çok sayıda ilçe belediyesinden İsrail'e boykot

İstanbul'da çok sayıda ilçe belediyesinden İsrail'e boykot

İsrail'in Gazze katliamına karşı ticari yaptırım kampanyasına belediyelerden büyük destek var.

İsrail'in 15 gündür süren Gazze katliamlarına dünyada en büyük Türkiye'den yükseliyor. Protesto gösterileri ve siyasi tepkilerin yanı sıra İsrail'e karşı kitlesel yaptırıma geçildi. Sosyal medyada başlatılan İsrail menşeli ürünlere karşı boykot kararına çok sayıda esnafın ardından belediyeler de katıldı.

Erzurum ve Ordu Büyükşehir belediyelerinin tesislerinde İsrail menşeli Coca Cola Company ve Algida ürünleri satmama kararına İstanbul'dan Başakşehir, Bağcılar, Esenler, Ümraniye ve Üsküdar belediyeleri de katıldı. Boykot yaptırımını belediye başkanları bizzat kendi twitter hesaplarından açıkladı.

BAŞAKŞEHİR

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İsrail ürünlerini kullanmadıklarını ve bundan sonra da kullanmayacaklarını açıklayıp "İsrail ürünlerini almayın" çağrısı yaptı.

BAĞCILAR

 

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, twitter hesabından, katil İsrail ve arkasındaki sermayeyi boykot ettiklerini duyurdu. Çağrıcı herkesi boykota davet etti.

ESENLER

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da İsrail saldırılarını tel'in etmek ve Gazze halkına sahip çıkmak için tüm İsrail menşeli ürünleri belediye olarak boykot ettiklerini duyurdu.

ÜMRANİYE

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise kuruluşundan beri belediyenin sosyal tesislerinde Coca Cola ve benzeri ürünkeri satılmadığını duyurdu.

ÜSKÜDAR

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de yayınladığı mesajda İsrail ve işbirlikçi sermaye çevresini boykot ettiklerini belirtip ürünlerini satmadıklarını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.