İstanbul'da Esad protestosu

İstanbul'da Esad protestosu

Göstericiler Esad posterlerini ateşe vererek uzun süre slogan attılar.

Şişli'de toplanan bir grup, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve yönetiminin kendi halkına karşı sert tutumunu eleştirerek protestoda bulundu. Göstericiler beraberlerinde getirdikleri Esad posterlerini ateşe vererek uzun süre slogan attılar.

Aralarında İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) ile Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği'nin (Özgür-Der) de bulunduğu bir grup sivil toplum örgütü, Suriye Konsolosluğu önünde Esad yönetimini protesto etti. Saat 20:30 sıralarında Şişli Maçka Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, daha sonra sloganlar ve tekbirler eşliğinde cadde üzerinde bulunan Suriye Konsolosluğu önüne geldi. Polis, konsolosluk binası önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Bina önünde toplanan grup adına konuşan Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyer; "Suriye halkı kefenlerini giymiş bekliyor. Esad yönetimi gidene kadar mücadele sürecek. Tüm dünyayı Suriye halkının sesine kulak vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.


Daha sonra söz alan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Konya ise Esad yönetiminin yıkılmaya mahkum olduğunu savundu. Çatışmaların devam ettiği Suriye şehirlerinden Türkiye'ye gelen Suriyeliler ise bölgede yaşanan durumu anlattılar.

Beşar Esad'ın posterlerini yakan grup konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.