İstanbul'da felaket tatbikatı

İstanbul'da felaket tatbikatı

İstanbul Boğazı'nda yaşanacak olası bir gemi kazasıyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığının koordinasyonunda gerçekleştirilen tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Senaryo gereği boğazda çarpışan gemi ile feribotta bulunan yaralılar helikopterle kurtarıldı, denize dökülen yakıt boğazdan temizlendi.

'İstanbul Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Ulusal Tatbikatı-2011' isimli tatbikat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın startıyla başladı. Tatbikat nedeniyle boğaz, bir süre transit geçişlere kapatıldı. Saat 11.30 sıralarında 'Avrasya' isimli petrol tankeri ile 'Adnan Menderes' isimli İDO'ya bağlı yolcu feribotu, tatbikat gereği çarpıştı. Kaza ihbarının alınmasının ardından çok sayıda ekip, hava, kara ve deniz yoluyla olay yerine hareket etti. Tatbikata; Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 2 helikopter, 4 tane bot, Hudutlar ve Sahiller Müdürlüğüne ait deniz ambülansı, 4 adet römorkör tatbikata katıldı. Üsküdar sahilinde de yardım ekipleri bekletildi. Boğaza dökülen petrol, 3 bin 200 metre bariyerle toplandı.

Bu arada, birçok İstanbullu tatbikatı kıyıdan izledi. Bazı vatandaşları, cep telefonlarıyla tatbikatı çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.