İstanbul'da fırtına başladı

İstanbul'da fırtına başladı

İstanbul'da beklenen yağış ve fırtına etkisini göstermeye başladı.

stanbul'da beklenen yağış akşam saatlerinde şiddetli gök gürültüsü, yıldırımlarla birlikte aniden başladı.

GECE YARISI DAHA DA ARTACAK

Şiddetli yağmurla birlikte araçlarında evlerine yetişmeye çalışan vatandaşlar trafikte kaldı. Yağışın gece şiddetini daha da artırması bekleniyor.

İstanbul'da fırtına İZLE

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji gece saatlerinde Trakya'da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) Çanakkale'nin doğusu ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde, gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik ve Sakarya) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, dolu vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

UÇAK SEFERLERİ OLUMSUZ ETKİLENDİ

İstanbul'da saat 20:10'da başlayan gök gürültülü sağanak yağmur nedeniyle, Atatürk Havalimanı'nda uçak seferleri de olumsuz etkilendi.Kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, şiddetli yağışların olduğu saatlerde Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı. İnişteki uçaklar uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı.Uçaklar pas geçerken bazı uçaklar ise yakıt kritiğine girdi. Bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirildi. Bir uçağın pilotu, altimetre yani irtifa göstergesi arızası olduğunu hava trafik kontrolörlerine belirterek kendilerinin elektrik yüklü bulutlardan kurtarılmasını istemesi dikkat çekti. Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçaklarda uzun süre gecikmeler meydana geldi. Uçakların iniş pisti değiştirildi.

İstanbul’da elektriklerin kesilme anı İZLE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.