İstanbul’da Güvenli Yolculuk” projesi

İstanbul’da Güvenli Yolculuk” projesi

İETT’nin başlatmayı planladığı “İstanbul’da Güvenli Yolculuk” projesi kapsamında tamamı halkla ilişkiler eğitimli 101 güvenlik görevlisi görevlerine başladı. Görevliler gerekli gördüğü durumda yolcuları arayabilecek.

İETT’nin başlatmayı planladığı “İstanbul’da Güvenli Yolculuk” projesi kapsamında istasyonlarda görev yapan ve geçişleri kontrol eden yeni güvenlik elemanlarının, 24 saat hizmet veren hatta üç vardiya halinde çalıştığını belirten Dr. Baraçlı, göreve başlamadan önce halkla ilişkiler eğitimi verilen elemanların, yolcuları güler yüzle karşıladığını bildirdi.

Amirleriyle birlikte toplam 101 kişi olan güvenlik sertifikalı ve özel eğitimden geçmiş elemanlar, işe başlamadan önce halkla ilişkiler ve iletişim konusunda kursa tabi tutuldu.

Metrobüs hattında görüştüğümüz İETT şoförleri ve yolcular güvenlik elemanlarının göreve başlamasıyla birlikte bilgilendirme konusunda büyük rahatlama yaşandığını ve hattın çok daha güvenli hale geldiğini ifade ettiler.

Metrobüs hattında göreve başlayan ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Kanunu ile ilgili yönetmeliklerde belirtilen sorumluluklar çerçevesinde hareket eden güvenlik görevlileri, yolcuların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla dedektörle arama yapma ve bu doğrultuda gerekli tedbirleri alma hakkına sahip.

HABER7.COM

Metrobüs hattında güvenlik elemanları göreve başladı. İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bizler İETT olarak İstanbul halkına hizmet ediyoruz. Bunun için gece-gündüz 24 saat çalışıyoruz. Metrobüs, hizmete girdiği tarihten itibaren sürekli artan bir yolculuk talebiyle karşı karşıya bulunuyor. Bu da kent sakinlerinin sistemi çok çabuk benimsediğini gösteriyor. Metrobüse olan talebin artması, hatlardaki yoğunluğu arttırmış, bu da güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını gündeme getirmiştir. Bu yüzden halkımızın daha güvenli seyahat etmesi için duraklarımıza özel eğitimden geçmiş güvenlik görevlileri yerleştirmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :