İstanbul'da lunapark dehşeti!

İstanbul'da lunapark dehşeti!

Emniyet kemeri açılınca Dıscovery'den yere çakıldı...

Küçükçekmece'deki Kavaklı Lunapark'ta bir ay önce 2 kişinin düşerek yaralandığı Dıscovery, önceki gün ise 18 yaşındaki Hatice Ataman'ı ölüme götürdü. Ataman, LYS'ye girdikten sonra kuzenleriyle birlikte gittiği lunaparkta bindiği Dıscovery'den kemeri açılınca yere çakıldı. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan genç kız kurtarılamadı. Babalar Günü'nde kızını kaybeden Halit Ataman, "Sınavdan çıktığında çok mutluydu. Avukat ya da savcı olacağım dedi. İzin alıp lunaparka gitti. Ancak ölüm haberi geldi. Başka çocuklar yanmasın. Lunapark yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Emniyet kemeri açıldı
18 yaşındaki Hatice Ataman, önceki gün yapılan LYS sınavına babası Halit Ataman ile birlikte gitti. Sınavı oldukça başarılı geçen liseli, çıkışta babasından kuzenleriyle birlikte lunaparka gitmek için izin istedi. Küçükçekmece'deki Kavaklı Lunaparka gelen iki kuzan genç Dıscovery adlı eğlence konsoluna bindi. Kuzenleriyle eğlenen genç kızın konsol yükseldiği sırada gövdesini saran emniyet kemeri açıldı.

Ataman, hızla yere çakıldı. Beraberindeki kuzeninin de emniyet kemeri açıldı. Onlar ise direklere tutunarak düşmekten kurtuldu. Kanlar içindeki liseli, ambulans ile Sefaköy'de bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Babalar gününde kızını kaybetti
Babalar Günü'nde kızını kaybeden baba Halit Ataman, "Kızım LYS sınavına girdi. 120 dakikada bütün soruları çözdü. Okul önünde bekliyordum. Çok mutlu geldi. Eve gittik. Lunaparka gitmek için izin istedi. Kuzenleriyle Küçükçekmece Gölü kıyısındaki lunaparka gitti. Akşam ise ölüm haberi geldi. İçim yanıyor. Başka çocuklar yanmasın. Kızım avukat ya da savcı olmak istiyordu. Kızımı kaybettim. Lunapark yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacğım. Aynı cihazdan bir ay önce de düşenler olmuş, ölümden dönmüşler. Lunapark yetkilileri bu olaydan sonra cihazı değiştirdiklerini söylediler. Yeni bir cihaz aldıklarını söylediler" dedi.

Kazadan sonra lunapark yetkilileri ile görüşmeye gittiğini söyleyen amca Mehme Ataman da "Lunapark yetkilileri emniyet kemeri takılı olmadığı zaman cihazın çalışmaması gerektiğini söyledi. Kendilerinde bir ihmal varsa, bu işin peşini bırakmayacaklarını söylediler. Ama, yeğenimin emniyet kemeri açıldığında yanındaki iki arkadaşının da açılmış. Onlar tutunduğu için düşmemiş. Cihaz durup, aşağıya indiğinde ise kemerler açılmamış. Hukuksal olarak bu işin peşini bırakmayacağız "diye konuştu.

Bir ay önce iki kişi düşmüş
Acı olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan polis, lunapark yetkililerinin ifadelerine başvurdu. Kavaklı Lunapark'taki Dıscovery'de 20 Mayıs günü başka bir kazanın yaşandığı da ortaya çıktı. Cihazın hareket esnasında emniyet kemerinin açılması ile Bilun K.(17) ve Aykut G.(17) yere düşerek yaralandı. Lunapark yetkilileri, bu kazanın ardından dıscovery isimli oyun konsolunu değiştirdiklerini ve yeni bir konsol aldıklarını iddia etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum