İstanbul'da otobüs yaktılar

İstanbul'da otobüs yaktılar

Ataşehir'de maskeli terör örgütü yandaşları önce şoför ve yolcuları zorla indirdiler sonra da otobüse molotofkokteyli fırlattılar. Bir anda alevler arasında kalan otobüs kullanılmaz hale geldi. Çevik kuvvet olaya mühale etti.

Edinilen bilgiye göre, Mustafa Kemal Mahallesi 3001 Caddesi üzerinde toplanan terör örgütü yandaşı yaklaşık 50 kişilik grup, slogan atıp yolu trafiğe kapattı. Yüzleri maskeli grup, daha sonra Altunizade-Mustafa Kemal Mahallesi arasında sefer yapan belediye otobüsünü durdurdu.

Otobüs şoförü İbrahim Sünnetçi ve yolcuları zorla indiren grup, daha sonra otobüse molotofkokteyli fırlattı. Bir anda alev alan belediye otobüsü Ümraniye İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği otobüs kullanılamaz hale geldi. Olayların ardından bölgeye sevk edilen çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale etti. Polisin biber gazıyla yaptığı müdahalenin ardından grup, ara sokaklara dağıldı. Eylem nedeniyle bir süre kapanan cadde, olayların bastırılması üzerine yeniden trafiğe açıldı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Etiketler :