İstanbul'da silah anlaşması

İstanbul'da silah anlaşması

Libya, Suriyeli muhaliflere Esad'a karşı silah yardımı yapacak

İstanbul'da Suriye muhalefeti ile biraraya gelen yeni Libya hükümeti yetkilileri, Suriye'de Devlet Başkan Beşşar Esad rejimine karşı mücadele eden muhaliflere silah yardımı yapacak

ASKERİ MÜDAHALE YOLDA

İstanbul'da Suriye muhalefeti ile biraraya gelen yeni Libya hükümeti yetkilileri, Suriye'de Devlet Başkan Beşşar Esad rejimine karşı mücadele eden muhaliflere silah yardımı yapacak.

İngiliz Telegraph gazetesine, adının gizli tutulması koşuluyla konuşan Libyalı bir kaynağın verdiği bilgiye göre, Suriyeli muhaliflere yapılacak yardım sadece silah tedarikiyle sınırlı kalmayabilir. Yeni Libya hükümeti, aynı zamanda, rejim karşıtı mücadelelerinde destek olmak için gönüllü isyancılar da gönderebilir. Libyalı kaynak, "Askerî bir müdahale yolda. Göreceksiniz" dedi. Telegraph gazetesine göre, silah tedariki ile ilgili görüşmeler kasım ayının başlarında, Suriye Ulusal Konseyi'nin Libya'yı ziyareti sırasında görüşülmüştü. Konsey'e yakın bir kaynağın dediğine göre, "Libyalılar, Suriye Ulusal Konseyi'ne para, eğitim ve silah teklif ediyor." Lojistik zorluklardan ötürü, Libya menşeli silahların henüz Suriyeli isyancıların eline geçmediği belirtilirken, Misurata'daki bazı kaynaklar silahların yola çıktığını söylüyor. Libya'daki geçici hükümet, Suriye muhalefetini ülkenin 'meşru otoritesi ' olarak tanıyan ilk ülkeydi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.