İstanbul'da sokağa çıkma kısıtlaması öncesi trafikte yoğunluk yaşanıyor

İstanbul'da sokağa çıkma kısıtlaması öncesi trafikte yoğunluk yaşanıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında saat 21.00'de başlayacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde...

İSTANBUL (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında saat 21.00'de başlayacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde İstanbul'da trafik yoğunluğu arttı.

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında "kontrollü normalleşme" sürecine geçilmesiyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı üçüncü cumartesi gününde vatandaşlar, sahiller, parklar ve meydanlarda vakit geçirdi. Bazı vatandaşlar, sahillerde balık tutarken, bazıları da kafe ve restoranlara gitmeyi tercih etti.

Kentte saat 21.00'de başlayacak ve 22 Mart Pazartesi 05.00'te sona erecek kısıtlama öncesinde evlerine dönmek isteyen vatandaşlar, trafik akışının yanı sıra Marmaray, metrobüs, metro ve otobüs durakları ile vapur iskelelerinde yoğunluk oluşturdu.

TEM otoyolu ve D-100 kara yolunun bazı kesimlerinde yer yer araç yoğunluğu yaşanırken, bağlantı noktalarında da vatandaşlar uzun süre araçlarında beklemek zorunda kaldı.

Kısıtlama öncesinde bazı alışveriş yerlerinde hareketlilik yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Haritasına göre, 20.30 itibarıyla kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 62 olarak ölçüldü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.