İstanbul'da TÜGVA'nın 5. Kitap Kurdu yarışmasının tanıtımı düzenlendi.

İstanbul'da TÜGVA'nın 5. Kitap Kurdu yarışmasının tanıtımı düzenlendi.

TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci:- "Bu yıl 5'incisini düzenlediğimiz Kitap Kurdu yarışmamızda beklentimiz, 150 bin öğrenciye ulaşmaktır"

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) bu yılki "5. Kitap Kurdu Yarışması"nın tanıtımı gerçekleştirildi.

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'ndeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Akhan, kitap okumanın insanı özgürleştirdiğini söyledi.

Yarışma için vakıf yetkililerine teşekkür eden ve katılımcılara başarılar dileyen Akhan, "Hayallerinizin sınırlarını genişleten, ufkunuzu açan yegane kaynaklardır kitaplarımız. Bu kitap kurdu çalışma, çok değerlidir." dedi.

- "2021 yılında 40 bin arkadaşımıza bu proje sayesinde ulaştık"

TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, vakıf olarak gençlerin faydasını gözeten çalışmalardan geri durmadıklarını ve güçlü projeler yürütmeye devam ettiklerini söyledi.

"Teknofest kuşağı" olarak bilginin en büyük güç olduğuna inandıklarını anlatan Beşinci, "Zamanın ruhuna uygun ilimde, fende ve teknolojide en üst düzeyi hedefliyoruz. Bu düşünceyle Peygamber Efendimizin elçiliğiyle hepimize gelen 'Oku' emrini gençlerin gönlüne nakşetmek en büyük hedefimiz olacak." diye konuştu.

Yarışma ile kitap okuma kültürüne katkı sağladıklarını dile getiren Beşinci, "2021 yılında 40 bin genç arkadaşımıza bu proje sayesinde ulaştık, sınava giren ve derece yapan kardeşlerimize, arkadaşlarımıza hediyelerini verdik. Bu yıl da 5'incisini düzenlediğimiz Kitap Kurdu yarışmamızda beklentimiz, 150 bin öğrenciye ulaşmaktır." ifadelerini kullandı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da programda, bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye'deki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okulların 5, 6, 7. ve 8. sınıflarında okuyan öğrencileri kapsayan yarışmaya, 19 Şubat 2023'e kadar "tugva.org" adresinden başvurabilecek.

Sınıf seviyelerine uygun belirlenen kitapları okuyacak öğrencilerden dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.