İstanbul'da yağmur şiddetlenecek

İstanbul'da yağmur şiddetlenecek

İstanbul'da 2 gündür etkili olan sağanak yağışın bu gece hafiflemesi, ancak yarın sabah saatlerinden itibaren yeniden kuvvetlenmesi bekleniyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışın gece hafif olarak aralıklarla devam etmesi, yarın sabah saatlerinden itibaren ise tekrar kuvvetlenmesinin beklendiğini bildirdi.

Kentte Perşembe gününden itibaren yağış beklenmediğini ifade eden Yıldırım, hava sıcaklıklarının 27 dereceye çıkacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Yıldırım, son 48 saat içinde Pendik'te metrekareye 129, Göztepe'de 97, Beykoz'da 80, Sarıyer'de 73, Eminönü'nde 68, Kartal'da 60, Florya'da 32 ve Şişli'de 44 kilogram yağış düştüğünü belirtti.



İstanbul'da Kurbağalıdere taştı Salı Pazarı'nı sel aldı


İstanbul, Kadıköy'de Kurbağalıdere'nin taşması sonucu Fikirtepe Köprüsü ve Mandra Caddesi'ndeki onlarca araç su altında kaldı. Dereye düşen kişi kayboldu.



İstanbul'da özellikle Anadolu Yakası'nda etkili sağanak nedeniyle Kadıköy'deki Kurbağalıdere, Yeni Salı Pazarı'nın kurulduğu yere yakın bölümde taştı. Taşma sonucu sular, Fikirtepe Köprüsü ile Mandra Caddesi'ni etkisi altına aldı. Bazı araçları sel suları sürükledi.



Köprü ve Mandra Caddesi'ndeki onlarca araç mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar ile içindekilerin kurtarılması için olay yerine çok sayıda iş makinesi, itfaiye aracı, ekip ve ambulans sevk edildi.

Üstlerini değiştirdikleri konteynırda boğuluyorlardı

İstanbul Ataşehir'de Örnek Deresi'nin taşması sonucu sular altında kalan Yenisahra Stadı'nda top oynamak için gelen gençler, üstlerini değiştirmek için girdikleri konteynırda mahsur kaldı. 2 genç, içi suyla dolan konteynırda kapının açılmaması nedeniyle ölümle burun buruna geldi.



Sel suları altında kalan stadyum, büyük ölçüde kullanılamaz hale gelirken, su baskını sırasında stadın kenarındaki konteynırda üstlerini değiştiren 2 genç ölümden döndü. Su baskınıyla birlikte savrulan konteynır ters döndü. Kapıları açamayan gençlerin yardımına başka bir arkadaşları yetişti.
Dehşeti yaşayan Oğuzhan Ay, yanında bulunan Mehmet Yetkin isimli arkadaşının Afyon'dan geldiğini, top oynamak için sabah erken saatlerde stada gittiklerini söyledi.



Oğuzhan Ay, birden su seviyesinin yükseldiğini ifade ederek, "Yan konteynırda başka arkadaşımız vardı. Onun kapısı açıktı, dışarı çıktı. Ama biz ikimiz konteynırda kaldık. Bir türlü kapıyı açamadık. İlk önce polisi aradık. Aklımda hep arkadaşım vardı. Arkadaşıma dedim, 'son kez anneni ara, helalleş, galiba hayatımızı kaybedeceğiz'. Konteynır sürekli sallanıyordu. Bizim de aklımıza, geleceğimiz geliyordu. Diğer konteynırdan çıkan arkadaşımız yanımıza geldi. Biz kapıyı tekmeledik, o da kapıyı tekmeledi. Kapı açıldı ve dışarı çıktık. Ölümden döndük" diye konuştu.



Mehmet Yetkin isimli genç ise, "Arkadaşımı ziyarete gelmiştim. Ama bunların başıma geleceğini bilseydim gelmezdim. Çok şükür hayattayız. O sırada çok dua ettik" dedi.

 

timeturk
 

Etiketler :