İstanbul'da yarışın kızıştığı ilçeler

İstanbul'da yarışın kızıştığı ilçeler

Yerel seçimlerde İstanbul'da yarışın en çekişmeli geçeceği ilçeler..

Yaklaşan yerel seçim öncesi peş peşe anketler yayımlanırken, köşe yazarları da yorumlarıyla seçimin nabzını tutmaya çalışıyor.

Akşam Gazetesi'nden Nebahat Koç, 'Asıl yarış bu ilçelerde'başlığını taşıyan yazısıyla, İstanbul'da seçim yarışında en çekişmeli geçecek ilçeleri sıraladı.

Buna göre asıl yarış Sarıyer, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Adalar, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar ve Beylikdüzü'nde yaşanacak. İşte Nebahat Koç'un yazısındaki o ilçeler ve adaylar;

SARIYER

Ayazağa'nın da aralarında bulunduğu Şişli'nin 3 mahallesinin bu ilçeye bağlanması dengeyi değiştirebilir. Sivaslı seçmen ağırlığı nedeniyle AK Parti'de aday adayları arasında eski Sivas vekili Selami Uzun, İlçe Başkanı Nurettin Çelik, Şems Çakıroğlu, Sedat Özsoy başvuranlar arasında. CHP'den de Başkan Şükrü Genç'in yanı sıra 9 aday adayı çıktı.

ATAŞEHİR

14 aday adayı ile AK Parti'de en fazla başvuru yapılan ilçeler arasında. Egemen Bağış'ın da adının geçtiği ilçede, Muharrem Ödemiş, Tevfik Türel ve İlçe Başukanı Nimetullah Topu'nun adları öne çıkıyor. CHP'deki yarışın ise Sarıgül'ün yanında yer alan Battal İlgezdi, Beytullah Doğan ile Zafer Nuhoğlu arasında olması bekleniyor.

MALTEPE

AK Parti'de Edibe Sözen ile Kadem Ekşi'nin öne çıktığı ilçede kadın kontejanından Sözen ağır basıyor. 12 aday adayı olan CHP'de ise Başkan Mustafa Zengin'in yanı sıra Kılıçdaroğlu'na danışmanlık yapan Ali Kılıç'ın ismi öne çıkıyor.

SİLİVRİ

AK Parti'den İlçe Başkanı Metin Karakaş, Mimar Tahir Sert'in de aralarında olduğu 10 aday adayı çıktı. CHP'de ise mevcut Belediye Başkanı Özcan Işıklar'la birlikte 4 aday adayı yarışıyor.

CHP KALELERİNE AĞIR TOPLAR

AK Parti'nin kalelerinden Üsküdar'da Mustafa Kara yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Üsküdar için Hüseyin Besli ile Mustafa Kara'ın yardımcısı Hilmi Türkmen'in adları geçiyor. AK Parti'nin, CHP'nin kalesi Kadıköy'de, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay'la, Bakırköy'de ise eski DYP'nin ağır toplarından Necmettin Cevheri'nin yeğeni Selahattin Cevheri'yle yarışması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.