İstanbul'da yasak bölgede denize giren üç kız kardeş boğuldu

İstanbul'da yasak bölgede denize giren üç kız kardeş boğuldu

Göktürk'te yasak alandan denize giren 3 kız kardeş boğuldu, 3 çocuk ise son anda kurtarıldı.

 Denize girmenin yasak olduğunu belirten uyarı levhalarına rağmen onlarca kişinin aynı yerden denize girmeye devam etmesi dikkat çekti.
* Yasak alandan denize girenlerden bazıları , "Paramız yok plaja gidemiyoruz" diyerek kendilerini savundu.
* Eyüp Kaymakamlığı'nın sahil girişine koyduğu dev tabelalarla, Karadenize özgü RİP (içe çeken) akıntılara dikkat çekildiği görüldü.
* Levhalarda "Dünya yüzme şampiyonu olsan dahi RİP akıntıya karşı koyamaz, yorulur boğularak ölürsün" yazması dikkat çekti

Eyüp Göktürk Ağaçlı mevkiinden yasak olmasına rağmen denize giren 3 kız kardeş boğuldu. Öğle saatlerinde meydana gelen olayda, serinlemek için denize giren 3 kız kardeş dalgalar arasında çırpınmaya başladı. Yaşları 12 ile 18 arasında değişen Bahar, Elif ve Narin Ulutekin kardeşler çevredekiler tarafından denizden çıkarıldı. Çağrılan ambulansla, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen 3 kız kardeş kurtarılamadı. Kız kardeşlerle birlikte aynı yerden denize giren akrabaları 13 yaşındaki Özlem ve 11 yaşındaki Özgür Ulutekin ile adı öğrenilemeyen bir çocuk da boğulmak üzereyken son anda kurtarıldı. Baygın halde denizden çıkarılan çocuklar Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÖLÜMLER DERS OLMADI

3 kız kardeşin boğulduğu mevkiiye giden basın mensupları, ölümlere rağmen aynı yerden çok sayıda kişinin denize girmeye devam ettiğini gördü. Tüm uyarılara rağmen denize girenler, yetkilileri suçladı. Tehlikeli alandan denize girenlerden bazıları yetkililerden önlem almasını isterken bazıları ise "Paramız yok plaja gidemiyoruz" diye konuştu. Bir kişi ise, "Çok fazla açılmadan yüzeceğim. Yakınlarım yanımda, birşey olursa kurtarırlar" dedi.

RİP AKINTILARINA UYARI

Maden alanı olduğu ve kum çekildiği kaydedilen alanda, denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu belirten uyarı levhaları dikkat çekti. Eyüp Kaymakamlığı'nın koyduğu büyük tabelalarda RİP (içe çeken) akıntıları hakkında bilgi verildiği görüldü. Sahil şeridinin girişine konulan tabelalarda "Dünya yüzme şampiyonu olsan dahi RİP akıntısına karşı koyamaz, yorulur boğularak ölürsün" yazdığı da görüldü.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.