İstanbul'daki 25 İHL'ye  Dağıtıldı

İstanbul'daki 25 İHL'ye Dağıtıldı

MODEL ARAPÇA DİL KÜTÜPHANELERİ ARAPÇA ÖĞRETİMİNDE YENİ BİR DÖNEM AÇIYOR..

Geçtiğimiz Mayıs ayında İstanbul’daki İmam Hatip Liseleri arasında görkemli bir dil şöleni olarak düzenlediği “Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları” ile adından söz ettiren Akademistanbul Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık Hizmetleri ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği yeni bir eğitim projesiyle daha gündemde…

            Türkiye’nin en büyük Arapça Dil Eğitim Merkezi olan Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Öz AKDEM Yabancı Dil Kursunu bünyesinde barındıran Akademistanbul Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık Hizmetleri ve Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği, Türkiye’deki İmam Hatip Liselerinde Arapça dersi ile ilgili yaşanan materyal sorununa köklü bir çözüm getirmek için kolları sıvamış durumda.

            Arapça dil eğitiminde ciddi anlamda eksikliği hissedilen materyal sıkıntısını gidermek, öğrencilere ders kitapları dışında kaynaklar tedarik edilmesini sağlamak, dili eğlenceli bir şekilde yaşatarak öğretmek amacıyla oluşturulan bu kütüphane bünyesinde:

·        Yedi farklı düzeye ayrılmış 500 hikâye kitabı,

·        Arapça Resimli Ansiklopedi,

·        Arapça Atlas,

·        Arapça-Arapça Sözlük, Arapça Türkçe Sözlük,

·        Çizgi film, belgesel, önemli sinema filmleri ve dizi filmlerden oluşan 100 CD’lik görsel yayın yer alıyor…

            Kütüphanenin Arapça öğretmenleri tarafından Lübnan, Suriye, Mısır ve Ürdün’deki farklı yayınevlerinden temin edildiğini belirten Akademi Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, ilk etapta İstanbul’daki 25 İmam Hatip Lisesine ücretsiz olarak verilen kütüphanelerin yaklaşık maliyetinin 100.000 TL olduğunu belirtti. Okullara ücretsiz olarak sunulan bu kütüphanelerin beş yıl içinde bütün Türkiye’deki 470 İmam Hatip Lisesine kazandırmayı hedeflediklerini belirten Prof. Ağırakça projenin Arapça Eğitim Tarihinde bir ilk olduğunu ifade etti.

            Yaklaşık altı ay kadar bir sürede temin edilen 12.500 Arapça hikaye kitabı ve eğitim malzemeleri dün yapılan (24.09.2010 Cuma) törenle okullara teslim edildi. Törene katılan Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan İmam Hatip Liselerinde Arapça Öğretiminin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacak olan bu dil kütüphanelerinin aktif olarak kullanılması üzerinde durdu. Törene İstanbul’daki 25 İmam Hatip Lisesinin müdürlerinin yanı sıra İstanbul’da yeni açılan İmam Hatip Liselerinin Müdürleri de iştirak etti. Dağıtım töreninde konuşma yapan ÖNDER Eski Genel Başkanı İbrahim Solmaz projenin Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasına Önder olarak da destek olacaklarını belirtti. İlim Yayma Cemiyeti İstanbul İl Başkanı Ömer Yahşi ile farklı STK temsilcileri de dağıtım töreninde hazır bulundular. Kütüphanelerin hazırlanmasına maddi destek veren kurumların da katıldığı tören kitapların dağıtımı ile son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :