İstanbul'daki belediyelerden yangın bölgesine destek

İstanbul'daki belediyelerden yangın bölgesine destek

Sarıyer Belediyesi, 8 personel ve 2 araçla Manavgat'ta AFAD'ın belirlediği görev bölgesinde çalışmaya başlarken, zarar gören hayvanların tedavisine de destek oluyor - Zeytinburnu Belediyesi, 5 arazöz ve 12 kişilik ekiple Marmaris'teki orman...

İSTANBUL (AA) - İstanbul'daki bazı belediyeler bir süredir devam eden yangınlar nedeniyle bölgedeki söndürme, arama ve kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Sarıyer Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yangın felaketiyle sarsılan Türkiye için belediyeler de seferberlik ilan etti. Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangını söndürme ve arama kurtarma çalışmalarına destek veren belediye, 6 sivil savunma personeli, veteriner hekim, veteriner teknikeri, 2 sivil savunma aracı ile bölgeye gitti.

Ekipler, orman yangınının devam ettiği Manavgat'ta çalışmalarını sürdürüyor. 6 bin 600 şişe su, yangın alanına müdahale ekipmanı, 6 oksijen tüpü, yangın tüpleri, ilaç, yanık kremi, pansuman ve sargı bezi, yangın battaniyesi, hayvanlar için ilaç, dezenfektan, maske, çay, çay makinesi, el sabunu gibi malzemeleri görevlilere teslim eden ekipler, AFAD'ın belirlediği görev bölgesinde orman ve itfaiye personeline erzak temini ve anlık gelişmelerde kurtarma ve tahliye görevini üstleniyor. Veteriner personelleri ise yangında zarar gören hayvanlara müdahale ediyor.

- Zeytinburnu Belediyesi ekipleri Marmaris'te

Marmaris'teki orman yangınını söndürme çalışmalarına destek vermek için bölgeye giden Zeytinburnu Belediyesi ekipleri, bölgedeki yangınlara müdahale etmeye başladı.

Türkiye'deki orman yangınlarına duyarsız kalmamak ve destek vermek amacıyla yola çıkan 5 arazöz ve 12 kişilik ekip bölgeye ulaştı. İlk olarak Marmaris'teki orman yangınına müdahale çalışmalarına başlayan ekip, AFAD'dan gelen acil talepler doğrultusunda yakın çevredeki tüm yangın söndürme çalışmalarına aralıksız destek vermeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.