İstanbul'daki belediyelerin yangın bölgesine destekleri sürüyor

İstanbul'daki belediyelerin yangın bölgesine destekleri sürüyor

İstanbul'daki ilçe belediyelerinin orman yangınlarının yaşandığı bölgelerdeki çalışmalara desteği sürüyor.Tuzla Belediyesi Gönül...

İSTANBUL (AA) - İstanbul'daki ilçe belediyelerinin orman yangınlarının yaşandığı bölgelerdeki çalışmalara desteği sürüyor.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından ilçede başlatılan "Yaralarımızı birlikte sarıyoruz" yardım kampanyası kapsamında toplanan bağışlar, Manavgat'a gönderilecek.

Tuzla Belediyesi, yangının ilk gününden itibaren gerek yangının kontrol altına alınma çalışmalarına destek olmak gerekse de bölgedeki yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Tuzla Kaymakamlığı koordinasyonunda Tuzla Belediyesi ve Türk Kızılay Tuzla Şubesi iş birliği ile gönderilen yardım tırı bölgeye ulaştı.

Ayrıca Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından düzenlenen "Yaralarımızı birlikte sarıyoruz" yardım kampanyasına vatandaşlardan da yoğun destek geldi. Bağışçıların destekleriyle toplanan ıslak mendil, şampuan, diş fırçası, diş macunu, hijyen pedi, bebek maması, el sabunu, el kremi, havlu ve kolonya, Kızılay aracılığıyla bölgeye ulaştırılacak.

- Büyükçekmece Belediyesi 32 kurtarma personeliyle bölgede

Büyükçekmece Belediyesinin arama kurtarma timi (BAKUT), Antalya'nın Manavgat ilçesinde can ve mal kaybına yol açan yangından zarar gören vatandaşların yaralarını sarıyor.

BAKUT ekipleri, 2 tam teşekküllü arama kurtarma aracı, 6 tanker, 2 kurtarma arazi aracı, 1 kurtarma personeli taşıyıcısı ve 32 kurtarma personeli ile Manavgat'ta çalışmalarını sürdürüyor.

Manavgat’ta yangın felaketinin yaşandığı köylere tek tek ulaşarak bölge halkına destek veren BAKUT ekibi, yangınzedelerin talepleri doğrultusunda her türlü desteği sağlıyor. Ekipte yer alan sağlık personelince yangında yaralanan vatandaşların ilk yardım müdahaleleri yapılıyor.

24 saat teyakkuzda olan BAKUT, bölgede yangın söndürme mücadelesi veren itfaiye ekiplerine de destek veriyor.

- Bağcılar Belediyesi personeli, yemeğini köpekle paylaştı

Bağcılar Belediyesi, 16 personel ve 5 su tankeriyle Antalya Manavgat'taki orman yangınını söndürme faaliyetlerine destek veriyor. Ekipler, bir yandan yangını söndürmeye çalışırken diğer taraftan soğutma işlemlerini gerçekleştiriyor.

Bölgede görev yapanlar arasında yer alan Çevre Koruma Müdürlüğü personeli Gökhan Yılmaz'ın yaptığı bir hareket, çevresindeki meslektaşlarından takdir topladı. Öğle yemeği için mola veren Yılmaz, bir köpeğin yiyecek aradığını fark etti. Sofradan kalkan Yılmaz, konservesini köpekle paylaştı.

Köpeğin yanan köyden yanlarına geldiğini belirten Yılmaz, "Köyde her yer yandığı için yiyecek bir şey bulamamıştı galiba. Yanımıza doğru geldiğini gördüm. O da bir can. Aç olmasına dayanamadım konservemi ona verdim. Daha sonra artan yiyeceklerden de yedi. Suyunu içtikten sonra gitti" dedi.

Yılmaz'ın bu anları arkadaşları tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

- Maltepe Belediyesi ekipleri "Gülşen teyzeyi" kurtardı

Maltepe Belediyesi ekipleri, Marmaris Hisarönü Altınkum mevkiinde bahçesini saran alevler içinde mahsur kalan "Gülşen teyzeyi" kurtardı.

Yaşlı kadın kendisini kurtaran ekiplere sarılarak mutluluğunu paylaştı.

Yaşadığı şoku atlatan Gülşen Tekin, "Aklım gitti benim. Neredeyse tıkanıyordum, çocuklar ambulansı durdurdular, oksijen bağladılar. Yavrularım çok yardımcı oldular, Allah’ım hepsinden razı olsun, yalnız bırakmadılar." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.