İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Danimarka'da yaşayan Türkler, Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırısını protesto etti.

KOPENHAG (AA) - Danimarka'da yaşayan Türkler, Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırısını protesto etti.

Sosyal medyada örgütlenerek Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde toplanan vatandaşlar, yanlarında getirdikleri çiçekleri şehitler anısına elçilik binasının önüne bıraktı.

Büyükelçi Mehmet Dönmez, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atmadan terör saldırısını protesto eden vatandaşlara seslenerek, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Danimarka medyasının İstanbul'daki terör saldırısına duyarsız kaldığını vurgulayan Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Danimarka gazetelerinde her zaman olduğu gibi bu konuda çok az haber yer alıyor. Yani başka bir şey olduğunda, Türkiye'yi eleştirmeye geldiğinde siz biliyorsunuz daha kapsamlı yazıyorlar ama en azından burada 44 vatandaşımız ölmüştür. Uzun yıllardır yaşayan vatandaşlarımız olarak Danimarkalı dostlarınızla konuştuğunuzda, özellikle genç arkadaşlardan rica ediyorum, Danca bilenler mektup yazarak gazetelere, televizyonlara, 'Niye buna kayıtsız kalıyorsunuz? Niye buna duyarsız kalıyorsunuz? PKK terör örgütüdür. Bu PKK'nın terör örgütü olduğu Danimarka mahkemeleri kararıyla tespit edilmiş bir husustur. Sizin mahkemeleriniz buna karar verdi, mahkum etti, o bakımdan bunun gerçek yüzünü görün. Biz sizden bu ülkede yaşayan 70 bin küsur Türk vatandaşı olarak bunu talep ediyoruz' diye çağrıda bulunun."

Eyleme katılan vatandaşlardan Sehra Metin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 26 yıldır Danimarka'da yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin terörle mücadele konusunda yurt dışında gerekli desteği göremediğini belirten Metin, "Bana göre Türkiye'deki terör örgütlerini en çok destekleyen ülkelerden biri Danimarka'dır." dedi.

Muammer Sağlam ise terör örgütü PKK'nın, Avrupa Birliğinin (AB) terör listesinden çıkarılmasını isteyen Kızıl-Yeşil İttifak Partisi (Enhedslisten) ile Danimarka parlamentosuna seçilen Türkiye kökenli parlamenterlere tepki gösterdi. Sağlam, "Türkiye'nin aleyhine olan her türlü konularda varlar, Türkiye'nin lehine olan hiçbir konuda yoklar." diye konuştu.

Meryem Arık Göde de şehitlere saygısını göstermek için Kopenhag'a 100 kilometre uzaklığındaki Slagelse kentinden geldiğini aktardı.

Teröristlerin Danimarka'da iyi organize olup sempati toplamaya çalıştığını anlatan Göde, "Genelde zaten sosyalist değerleri alıp kendi değerleri gibi yansıtıyorlar. Bunu da bütün politikacılara satamazlar. Zaten genelde burada Enhedslisten yani daha çok komünizme yönelen siyasi görüşe satabilirler." ifadelerini kullandı.

Soğuk havaya rağmen saatlerce elçilik önünde bekleyen ve aralarında sadece bir Danimarkalının bulunduğu dikkati çeken grup, şehitler için dua edip İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.