İstanbul'dan Tahrir'e Bin Selam

İstanbul'dan Tahrir'e Bin Selam

Beyazıt Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i protesto etti!

Mısır Dayanışma Platformu üyeleri, Bayezid Camii'nde kıldıkları cuma namazının ardından tekbir ve Mısır ile İsrail aleyhine sloganlar atarak meydanda toplandı.

Üzerlerinde ''ABD ve İşbirlikçi Mübarek Rejimine Hayır'', ''Zalimler Korkun İntifada Büyüyor'', ''Dün Tunus, Bugün Mısır, Yarın Suriye'' yazılı dövizler açan kalabalık daha sonra Mısır'daki olaylarda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

HEPİNİZİN SONU MÜBAREK GİBİ OLACAK

Duaların okunmasının ardından kalabalığa hitaben bir konuşma yapan İHH Genel Başkanı ve platform temsilcisi Bülent Yıldırım, "Firavun yıkılıyor, müjdeler olsun. Bu yıkılış herkese ders olacak. Mescid-ı Aksa yıkılmaya çalışırken sessiz kalan, İsrail'e destek veren bütün liderler firavun Hüsnü Mübarek'e bakın ve sonunuzun böyle olacağını görün" diye konuştu.

 

9 ŞEHİTLE ATEŞİ YAKTIK

Mısır'daki hareket sayesinde Ortadoğu'nun özgürleşeceğini savunan Yıldırım, "Kutsal Kudüs yolculuğunda büyük bir adım atmış olacağız. Mısır'daki firavunlara destek veren İsrail, ABD ve işbirlikçi İslam ülkelerinin liderleri, sakın Mısır halkını yalnız zannetmeyin. Kahire Meydanı doluysa, buralar da doldu. Hep birlikte nöbetteyiz. Önümüzde çok önemli günler var. Mavi Marmara gemisinde 9 şehit ile yakılan bu ateş, İsrail'in hangi dostu, arkadaşı ve iş birlikçisini yakacak hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

BUGÜN KANLI VE ACILIDIR

Kalabalığa seslenen Mısır İhvan El Muslimin liderlerinden Dr. Eşref Abdulgaffar ise "Mısırlı Müslümanlar, Tahrir Meydanı'nda mücadelelerini devam ettirerek İsrail, ABD ve diktatörlüğe hayır diyorlar. Bugün ümmetin doğum günüdür. Ancak bugün kanlı ve acılıdır" dedi.

Bölgede yaşanan olaylarda yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirten Abdulgaffar, "Allah'ım sana yalvarıyoruz. Bizim kanımız dökülebilir. Ama bu büyük zaferi kazanmamızı nasip eyle. Bizler Allah'ın yardımı ile yürüyoruz. Onlar ise zalimlerin destekleriyle hareket ediyorlar. Bizim yolumuz hak yoludur ve hak yolu kazanacaktır. Bugün kurtuluş günüdür. Zalimlerin ve diktatörlerin son günüdür. Bugün hak ve batılın ayrıldığı gündür. Arkasına ABD ve İsrail'in desteğini alanlar kaybedeceklerdir" dedi.

Gösteri sırasında üzerinde Hüsnü Mübarek'in resimlerinin bulunduğu bir poster yakıldı. Ayrıca ABD Başkanı Barrack Obama'nın seçim kampanyalarında kullanılan ve altında "Yes You Can" (Evet, yapabilirsin) yazılı posterine benzer olarak hazırlanan ve altında "No You Can't" yazılı Hüsnü Mübarek posteri dikkat çekti.

 

Etiketler :