İstanbullu Çamlıca'ya camiye evet dedi

İstanbullu Çamlıca'ya camiye evet dedi

İstanbul'la ilgili yapılan en son araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı.

Araştırmaya katılan İstanbulluların 58.4'ü Başbakan Erdoğan'ın Çamlıca'ya cami yapma fikrine destek verdi. Ancak "evet" diyen İstanbulluların 69.7'sinin caminin yapılması planlanan Boğaz'a gezmek için hiç gitmediği tespit edildi

Gezici Araştırma Şirketi'nin yaptığı ve Vatan gazetesinde yayımlanan ankette, İstanbul'un gündemindeki sorular ve sorunlar İstanbulluya soruldu. 23-24 Haziran 2012 tarihlerinde TÜİK verileri dikkate alınarak İstanbul genelinde 39 ilçede, nüfus ağırlığına göre 210 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 2.030'u kadın toplam 4 bin 60 kişiyle evlerinde yüz yüze görüştü. Araştırmada dev metropolün gündemindeki konularla ilgili ilginç sonuçlar çıktı.

CAMİYE ONAY ÇIKTI

Araştırmada en dikkat çekici cevaplar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın isteği üzerine Çamlıca'ya büyük bir cami yapılmasıyla ilgili sorulara geldi. "Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Çamlıca'da büyük bir cami yaptırma fikrine siz nasıl bakıyorsunuz? Sizce yapılmalı mıdır?" sorularına cevap verenlerin yüzde 58.4'ü Çamlıca'ya cami yapılmasına "evet", yüzde 41.6'sı ise "hayır" dedi.

EĞİTİM VE GELİR ARTTIKÇA..

Hiç İstanbul boğazını görmeye gitmedim diyenlerin yüzde 69.7'si Çamlıca'ya cami yapılmasını isteyenlerin arasında yer aldı. Eğitim ve hane geliri arttıkça hayır cevaplarının da arttığı tespit edildi. Anadolu yakasında yaşayan İstanbulluların yüzde 64'ü Çamlıca'ya cami yapılmasına karşı olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.