İstanbullular için 3 aylık zorluk başlıyor

İstanbullular için 3 aylık zorluk başlıyor

Yarın geceyarısından itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Ayamama Deresi’nde asfalt ve ıslah çalışmaları başlatılıyor. FSM'de üç şerit üç ay boyunca kapalı kalacak.

Yarın geceyarısından itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, HaliçKöprüsü ve Ayamama Deresi'nde asfalt ve ıslah çalışmaları başlatılıyor.24 saat 3 vardiya sürecek çalışmalarda FSM'nin her etapta 3 şeridi kapatılacak ve ve çalışmalar 17 Eylül'e kadar sürecek. İlk çalışma Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişte yapılacak. Karşı yönden ek şerit uygulaması yapılacak. Boğaziçi Köprüsü'nde ise bu yıl çalışma yapılmayacak.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 4 aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında; her aşamada bir yöndeki 3 şerit kapatılacak, kalan 5 şerit, bir istikamette 3 şerit, diğer istikamette 2 şerit olmak üzere trafik akışı sağlanacak. Köprünün çalışılan kısımları, geceli-gündüzlü kapatılması zorunlu olacak.

Haliç Köprüsü'nde ise 5 aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında; ana köprüde çalışılırken ilave köprüler ile alternatif yollardan, ilave köprülerde çalışılırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacak. Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak. Çalışmaların 15 günde bitirilmesi planlanıyor.

Ayamama Deresi ıslah çalışmalarının yapılacağı Mahmutbey batı kavşağında kapatılacak şeritler için servis yolları yapılacak ve mevcut yollar alternatif olarak kullanılacak.

Sürücüler yol durumu hakkında her türlü bilgiye www.kgmistanbulyol.com veya facebook.com/KGMIstanbulYol adresinden ulaşabilecekler. Vatandaşlar acil durumlarda ise 159 numaralı telefondan bilgi alabilecek.

'İSTANBUL CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLENECEK '

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Köprülerinde yapılacak bakım çalışmaları ile ilgili olarak, 'Günde 2 milyon da aracın hareket ettiğini düşürsek, İstanbul bu çalışmalardan ciddi şekilde etkilenecek. Ama bu kaçınılmaz ' dedi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Rio+20 zirvesine katılmak üzere Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferi ile Brezilya'ya gitti. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, bakım çalışmaları yarın başlayacak Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprüleri ilgili açıklamalarda bulundu.

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprüsü gibi önemli geçiş noktalarnını yapılmasının yanısıra bakımının da önemli olduğuna dikkat çeken Topbaş, 'Bu tür süreçlerde maalesef kent trafiği etkilenmekte. Biz tabii ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tedbirleri aldık; ama ne kadar tedbir alırsanız alını bu yollar ana arterlerdir. Burada sürücülerimize önemli sorumluluk düşüyor. Trafikte mümkün olduğu kadar bakım saatlerini dikkate alarak, toplu taşıma araçlarını kullanarak bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz ' diye konuştu.

Sürücülerin dikkat etmemesi durumunda sıkıntıların yaşanabileceğini söyleyen Topbaş, 'Bu durum bizim de hoşumuza gitmiyor. Hele yazın turizmin en hareketli olduğu dönemde. Günde 2 milyon da aracın hareket ettiğini düşürsek, İstanbul bu çalışmalardan ciddi şekilde etkilenecek. Ama bu kaçınılmaz. Çünkü Kara Yolları bunu bize ısrarla talep etti. Ve bu çalışma başlatılıyor. Hayırlı olur inşallah. İnşallah fazla sıkıntı vermeden, İstanbulluların duyarlılığıyla bu sorunu çözeriz ' şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.